Condemnen a dos anys de presó un dels quatre acusats enxampats amb bitllets falsos a la Pobla de Segur

L'Audiència de Lleida considera que no hi ha prou proves per condemnar els altres tres i els absol

Imatge dels dos acusats durant el judici
Imatge dels dos acusats durant el judici | ACN
Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:05h
L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un dels quatre joves que els Mossos d'Esquadra van enxampar amb bitllets falsos davant l'estació d'autobusos de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), l'any 2016. La Sala ha considerat que el propietari dels 7.800 euros en bitllets falsos de 100 euros trobats darrere del seient del conductor del cotxe pertanyen al conductor del vehicle i per tant el consideren només a ell culpable d'un delicte de tinença de moneda falsa.

L'Audiència considera, en canvi, que no ha quedat acreditada la participació dels altres processats als fets i per tant fa prevaldre la presumpció d'innocència i els absol.
La fiscalia demanava deu anys de presó per cadascun dels quatre joves als quals acusava de falsificació de moneda.

Segons els Mossos que van declarar al judici, els quatre acusats formaven part d'una xarxa que compra els bitllets a la ciutat italiana de Nàpols i els distribueix per l'estat espanyol des del barri de Nou Barris de Barcelona. L'Audiència però, considera que no ha quedar acreditat d'on procedien els bitllets, ni qui els havia fabricat ni com s'introduïen ni es distribuïen a Catalunya. És per això que condemna al conductor del vehicle per un delicte de tinença de moneda falsa i no d'un delicte de falsificació de moneda.

Tots els acusats, d'origen marroquí i subsaharià, van negar al judici ser coneixedors ni propietaris del sobre amb 7.800 euros en bitllets falsos de 100 euros. Els Mossos d'Esquadra van trobar els diners darrere del seient del conductor del cotxe amb què tots quatre van viatjar fins a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), el 3 de juny de 2016.