Gairebé 700 professionals lleidatans estan cridats a la vaga als CAP per exigir millores laborals

Els metges volem que es limiti el nombre de visites diàries

26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:25h
Una de les entrades de l'hospital Santa Maria
Una de les entrades de l'hospital Santa Maria | Arxiu
Un total de 501 metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs dels centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) de la demarcació de Lleida i 178 professionals de la sanitat concertada de l’hospital Santa Maria de Lleida i a l'hospital de Tremp i del CAP Rural Nord d’Alpicat estan convocats a la vaga de Metges de Catalunya.

Des d'aquest dilluns i fins el proper divendres, els treballadors estan convocats a la vaga per exigir millores laborals i assistencials. Respecte a l’Atenció Primària, el sindicat, majoritari entre el col·lectiu, reclama la disminució de la càrrega assistencial, i limitar a 28 les visites diàries per consulta. 

Els serveis mínims acordats per la vaga a l'atenció primària pública estableixen que les urgències funcionaran al 100% durant els cinc dies de vaga, mentre que la plantilla de metges de família i pediatres serà del 25% en les dues primeres jornades i del 33% els altres tres dies. En els serveis de ginecologia i odontologia, hi treballarà cada dia un 25% del personal.