Lleida rep cada dia dues denúncies de dones en situació de violència

En l'acte de commemoració del 25-N a Lleida aquest diumenge també s'ha destacat que cada dia es fan entre cinc i sis consultes al telèfon d'atenció a les dones

Redacció
25 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:01h
Imatge de la pancarta del col·lectiu Dones Lleida
Imatge de la pancarta del col·lectiu Dones Lleida | ACN
La plana de Lleida rep cada dia dues denúncies de dones en situació de violència. Així ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, en l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones a Lleida.

Farré ha afegit que es reben entre cinc i sis trucades al telèfon d'atenció a la dona cada dia a Ponent. A l'acte que s'ha celebrat aquest diumenge hi ha assistit la Delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha dit que cal que totes les administracions treballin juntes "tot i les diferències ideològiques". El col·lectiu Dones Lleida ha mostrat una pancarta en què es llegia "prou violència institucional", en referència a la seva demanda a la Paeria d'un centre d'acollida de dona de caire públic.

Farré ha afegit que estan "estabilitzant el nombre de persones que pateixen aquesta violència" però "no és cap consol". L'objectiu, diu el delegat, és "violència 0".

Per la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha parlat de les darreres sentències judicials de casos com el de la Manada o Vielha: "No valoro sentències, no en parlo, ni les condemno ni les afavoreixo", ha dit, tot i que ha afegit amb contundència: "Jo sí que me la crec", fent referència a la noia de Vielha que va patir abusos sexuals per part de dos homes.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat que cal "ser excel·lents en caràcter preventiu". "No ens tremolarà la mà en programes de prevenció", ha afegit. A més, Larrosa ha dit que en el procés de renovació de noms de carrers a Lleida es dedicarà un carrer a les germanes Mirabal, Pàtria, Minerva i Maria Teresa , tres dones que van ser "combatives" i van fer caure "el règim de Rafael Trujillo", ha apuntat l'alcalde. El batllet ha dit que ja s'estan fent les comunicacions d'aquest canvi al veïnat.

En l'acte del 25-N a Lleida s'ha llegit el manifest d'aquest Dia Internacional. Les encarregades han estat algunes de les jugadores de l'equip de futbol femení AEM de Lleida, que van proclamar-se campiones dins una lliga de futbol masculí. L'acte ha finalitzat amb l'entrega d'un ram de roses per part de les autoritats al monument 'Llàgrimes per tu'.

Aquest diumenge a les sis de la tarda, la Marea Lila de Lleida ha convocat una manifestació amb el lema "Hem decidit no callar" que recorrerà alguns carrers a l'entorn de l'Eix Comercial de la ciutat.