La líder de Ciutadans a Lleida declara com a investigada per presumptes irregularitats a l'empresa d'urbanisme

Ángeles Ribes ha declarat davant del jutge | També ho ha fet el regidor de la formació, José Luis Osorio, i Joan Vilella, del PP

Ángeles Ribes, entrant al jutjat
Ángeles Ribes, entrant al jutjat | ACN
À.LL / Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:45h
El president del grup municipal de Ciutadans a Lleida, José Luis Osorio, la portaveu del grup Ángeles Ribes i el portaveu del grup municipal del PP a Lleida, Joan Vilella, han declarat aquest divendres, com a investigats pel "cas EMU", al jutjat d'instrucció 2 de Lleida. Tots tres han arribat als jutjats de Lleida per separat i han declinat fer cap declaració a la premsa.

Tot i això han assegurat sentir-se "tranquils". Aquest divendres també ha comparegut l'auditora dels comptes de l'EMU en aquell període, M. M. Aguado, que ha estat declarant durant una hora i mitja. Toni Postius (PDeCAT) va presentar la denúncia al jutjat i ja va declarar el 26 d'octubre.

El president del grup municipal de Ciutadans a Lleida, José Luis Osorio, ha estat el primer en arribar als jutjats i també el primer ha declarar. Hi ha entrat passades les deu del matí i ha estat 45 minuts. Després ha estat el torn de l'auditora dels comptes de l'EMU en aquell període, M. M. Aguado, que ha estat la persona que ha declarat més estona, concretament una hora i mitja.

A dos quarts d'una del migdia ha entrat a declarar la portaveu del grup municipal de Ciutadans a Lleida, Ángeles Ribes, que s'hi ha estat 55 minuts. Finalment, el portaveu del grup municipal del PP a Lleida, Joan Vilella, ha estat l'últim i el més ràpid. Ha sortit quan faltaven cinc minuts per les dues del migdia, després s'haver estat declarant durant mitja hora.

Un dels membres del consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) i cap de l'oposició a la Paeria, Toni Postius (PDeCAT) va denunciar a l'abril presumptes "irregularitats" detectades en els comptes de l'EMU, que afectarien als exercicis 2014, 2015 i 2016.

En total, el jutge ha citat a declarar com a investigades dotze persones relacionades amb el consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU). Les presumptes irregularitats denunciades podrien ser constitutives de diversos delictes, com ara els de falsedat de document mercantil, societari i de tràfic d'influències.

A més de les declaracions d'avui, el jutge ha citat, pel pròxim 29 de novembre, a l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que en aquells anys era regidor d'Urbanisme; a la número 2 de l'Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, i als regidors Xavier Rodamilans i Rafael Peris.

Les altres persones que està previst que declarin davant el jutge ho faran al gener, ja que ho havien de fer el 19 de novembre però es va ajornar la seva citació a causa de la vaga de jutges. Es tracta del director de Serveis de la Paeria, Josep Farrero; el coordinador tècnic de planejament urbanístic, Joan Blanch; l'assessor de Ciutadans Dani Andrés i una tècnica de la Paeria.