A judici tres homes acusats de lligar i apallissar dos homes acusats de cultivar marihuana a Aitona

La fiscalia demana cinc anys pels agressors per lesions i tres anys per les víctimes pel tràfic de drogues

Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 0:46h
L'Audiència de Lleida jutjarà dimecres 28 de novembre cinc homes de nacionalitat sèrbia acusats, dos d'ells, de cultivar marihuana, i els altres tres, de lligar i apallissar els primers per una venjança.

Els fets van tenir lloc el 25 d'abril de 2017 a Aitona (Segrià) arran d'una actuació dels Mossos d'Esquadra per una agressió en un pis on van trobar tres habitacions dedicades al cultiu interior de marihuana i una altra habitació destinada a assecar les plantes. Els mossos van comissar 775 plantes en diversos estats de floració i 200 plantes a la zona d'assecatge. La fiscalia demana cinc anys de presó per als agressors per lesions i tres anys per les víctimes per tràfic de drogues.

Pel delicte de tràfic de drogues fiscalia demana tres anys de presó i una multa de 34.890 euros. A més a més, també es demana una multa de 3.650 perquè els acusats tenien punxada la llum pel cultiu interior de marihuana. Pel delicte de lesions fiscalia demana cinc anys de presó.

Els fets van tenir lloc passades les dotze del migdia en un habitatge del carrer Sinoga d'Aitona. Els veïns van avisar la policia en sentir crits a l'interior de l0immoble i després de trobar-se al carrer una de les víctimes, amb senyals d'haver estat lligada i emmordassada, demanant auxili. En arribar al lloc, els mossos van trobar els dos homes que havien patit l'agressió i no va ser fins hores més tard quan la policia va detenir els tres suposats assaltants.

A banda de les detencions i el comís de plantes, els mossos també van trobar dins l'habitatge estris ''habituals'' pel cultiu interior de marihuana com ara ventiladors, aparells d'aire condicionat, làmpades de sostre, productes fitosanitaris, testos i dipòsits d'aigua així com una lliberta amb anotacions en el seu idioma. El pes de la substància comissada va ser de 388,89 grams que estava destinada a la venda de tercers, valorada en 1.890 euros.