Larrosa anuncia que la Guàrdia Urbana de Lleida incorporarà trenta agents el 2019

La Paeria també invertirà en nous vehicles per al cos, vestuari i formació

Larrosa, passant revista a la Guàrdia Urbana
Larrosa, passant revista a la Guàrdia Urbana | ACN
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:26h
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat aquest migdia que la Guàrdia Urbana incrementarà els efectius del cos el 2019 i incorporarà trenta agents, quan entri en vigor el decret de jubilacions. Aquest 2018, la Paeria ha ampliat la plantilla amb dos efectius i sis més que estan a l'Acadèmia de Policia.

En l'acte institucional commemoratiu en honor a Santa Cecília, patrona del cos, que per primer cop s'ha celebrat a la Seu Vella, Larrosa ha apuntat també la inversió que es farà en nous vehicles per a la Guàrdia Urbana, en uniformes i en formació destinada als agents. L'alcalde de Lleida ha remarcat que tot això serà possible després de l'aprovació aquest dimecres del pressupost municipal per a l'any vinent. A la vegada, ha tornat a reclamar més dotacions d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat.

L'alcalde de Lleida ha remarcat que la policia local "ha de formar part de la vida quotidiana de Lleida" i que ja s'han posat en marxa accions al respecte, amb patrulles constants en zones amb més necessitats, com ara el centre Històric i la Mariola. De fet, aquest és un dels principals eixos en els quals vol treballar el govern municipal, segons ha assenyalat.

Larrosa ha defensat que la seguretat pública requereix "de l'adaptació als nous temps i a nous reptes" i, en aquest sentit, ha els eixos de futur de la Guàrdia Urbana de Lleida passen per "l'eficiència" policial, "amb més agents i més formats"; la prevenció i la protecció social, amb polítiques interdepartamentals i amb altres administracions, i per la reintegració "dels qui s'han baixat del tren del progrés". Així mateix, ha tornat ha reclamar una major dotació d'agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat i ha posat en valor la coordinació entre els diferents cossos de seguretat.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha valorat els més de 170 anys d'història de la Guàrdia Urbana de Lleida i el seu treball "per a la convivència i la cohesió social a la ciutat". Mestres ha indicat que la centraleta del cos rep unes 40.000 trucades a l'any, uns 110 avisos al dia.

Condecoracions a agents, entitats i persones

Durant l'acte institucional amb motiu de Santa Cecília, enguany s'han atorgat 121 condecoracions, corresponents a jubilacions, mencions d'honor o medalles al mèrit distintiu verd i blanc, entre altres. També s'han reconegut entitats o personalitats, per la seva trajectòria, col·laboració o aportació amb la tasca de la Guàrdia Urbana de Lleida. La delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera; el coronel de defensa, Rafael Jiménez, o els alcaldes de les EMD de Sucs i Raimat, Guillem Boneu i Eva Horcadaja, són algunes de les persones que s'han distingit.

La jornada festiva del cos de la Guàrdia Urbana ha començat a l'avinguda de Blondel, on l'alcalde Larrosa, acompanyat de la tinenta d'alcalde Sara Mestres i l'intendent del cos, Josep Ramon Ibarz, ha passat revista als agents. Després s'ha fet l'ofrena floral a l'altar dedicat a la patrona a la catedral nova, amb la presència de diversos regidors i autoritats locals. La celebració ha continuat a la Seu Vella, on s'ha fet el lliurament de les condecoracions.