Denunciats dos joves per entrar a la seu del PSC de Lleida per exigir l'absolució de Hasél

Un grup de persones va accedir el 22 d'octubre a les instal·lacions de la formació política i va penjar al balcó una pancarta en suport al cantant lleidatà

Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:26h
Imatge dels joves al balcó de la seu del PSC
Imatge dels joves al balcó de la seu del PSC | Arxiu
Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment dos veïns de Lleida, de 27 i 18 anys, com a presumptes autors d'un delicte de violació de domicili jurídic. Els fets van tenir lloc el 22 d'octubre, cap a les 11.30 hores, quan un grup de persones va accedir sense consentiment a la seu del PSC de Lleida i van penjar al balcó una pancarta per exigir l'absolució del raper lleidatà Pablo Hasél.

Arran dels fets, la formació política va presentar una denúncia davant els Mossos, que van obrir una investigació que ha finalitzat amb la identificació de dos joves que haurien fet ús de la força per portar a terme l'acció, segons han indicat fonts policials. A tots dos se'ls ha denunciat per un delicte de violació de domicili jurídic. Tot i això, els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten noves denúncies. Els dos denunciats hauran de comparèixer davant del jutjat d'instrucció de Lleida quan siguin requerits.

Un grup de persones, majoritàriament joves, va entrar el 22 d'octubre a mig matí a la seu del PSC de Lleida cridant consignes a favor de la llibertat i l'absolució de Pablo Hasél. Una treballadora del partit s'hi va dirigir per demanar-los que marxessin ja que es trobaven en una propietat privada i un dels joves s'hi va encarar verbalment, segons van explicar des de la formació política. Després van pujar a la primera planta i van penjar durant un moment una pancarta on es podia llegir "Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasél Llibertat". Els mateixos treballadors del partit van retirar la pancarta i després els joves van marxar.

Posteriorment, la Plataforma Llibertat Pablo Hasél va difondre per les xarxes un comunicat on explicava que havien entrat a la seu del "PSOE a Lleida" per "reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió".

En aquest sentit, assenyalaven que els governs del PSOE "sempre s'han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes" i recriminaven que són el partit que "va crear els GAL i ni tant sols ha derogat la llei mordassa com van prometre". Al mateix temps la plataforma lamentava que permetin empresonaments per un ''referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presó polítics''; tot plegat, amb la "complicitat de Podem", afegia el comunicat.

En el mateix text, recordaven que el president espanyol Pedro Sánchez va dir, quan era a l'oposició, que "empresonar a Valtonyc és molt mal símptoma de la nostra democràcia", però que ara que està al govern ''només ofereix repressió per protestar amb ràbia legítima davant els desnonaments, l'atur massiu, l'explotació, o la sanitat maltractada''. És per això, que la plataforma sostenia en el comunicat, que Pablo Hasél pot ser empresonat a més de 4 anys en qualsevol moment per "uns tribunals feixistes herència del TOP de Franco i els seus botxins".