Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida esperen superar els 1.350.000 forfets aquesta temporada

Bones expectatives dels complexos després de les nevades de la tardor i la perspectiva d'acollir uns Jocs Olímpics d'hivern en un futur

Imatge d'uns esquiadors
Imatge d'uns esquiadors | FGC
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:15h
Les 11 estacions d'esquí alpí i de fons del Pirineu de Lleida esperen superar el llindar dels 1.350.000 forfets venuts durant la propera temporada que arrencarà entre finals d'aquest mes i principis de desembre.

S'ha fet una inversió d'11,25 milions d'euros amb l'objectiu de consolidar els resultats de la temporada anterior, els millors dels darrers 12 anys. En general hi ha bones expectatives per les nevades primerenques d'aquesta tardor, que ja han permès adequar tots els complexos i començar amb uns bons gruixos. Així mateix, es percep optimisme en la possibilitat d'organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern i la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló ha anunciat que en breu es preveu una reunió a Lausanne (Suïssa) amb el COI.

El sector confia que la temporada d'esquí que arrencarà en breu serà la més llarga de la història i si les condicions climatològiques ho permeten s'espera en arribar als 173 dies d'esquí gràcies al fet que dues estacions de nòrdic de la demarcació – Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya - ja van començar la temporada el passat 1 de novembre. Les estacions d'esquí alpí tindran una temporada prevista de 144 dies que anirà del divendres 30 de novembre fins al 22 d'abril, dilluns de Pasqua.

L'objectiu del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per aquesta nova temporada és poder consolidar la xifra de la passada campanya i créixer lleugerament per damunt dels 1.350.000 forfets venuts (l'any passat es va incrementar en un 5%). Les estacions del Pirineu de Lleida van rebre la temporada passada el 60% dels aficionats que van esquiar a Catalunya i el 26,85% dels que ho van fer als complexos de l'estat espanyol.

El conjunt de les 11 estacions d'esquí del Pirineu de Lleida generen uns 2.200 llocs de treball directes, entre personal fix i de temporada. A més s'estima que hi ha altres 7.500 llocs de treball induït, per mitjà dels sectors de restauració i l'hoteleria o d'empreses amb oferta complementària a l'esquí.

L'impacte econòmic de la passada temporada va ser de 412 milions d'euros i un acumulat de 1.827 milions en els darrers 5 anys. La Diputació, mitjançant el Patronat de Turisme, destina 300.000 euros a la campanya per promocionar la temporada d'hivern amb el lema 'Viu la neu al Pirineu de Lleida'.

Les estacions han fet una inversió d'11 milions d'euros; la que més Baqueira Beret que n'ha invertit 7,5, bàsicament amb un nou remuntador que ha permès augmentar en 5 el nombre de pistes del complex; la segueixen Port Ainé i Espot Esquí amb 2,4 milions, bàsicament en els accessos; Boí Taüll amb 600.000 euros, i Port del Comte amb 470.000. La resta d'estacions de nòrdic i la mixta de Tavascan han destinat enguany més de 250.000 euros en inversions.