Tres anys de presó per l'exdona del propietari de la masia assaltada a la Segarra

L'Audiència de Lleida la considera "inductora" del robatori | Condemna a quatre anys de presó com a còmplices una parella d'amics de la dona i a entre tres i tretze anys de presó els assaltants

Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:56h
Imatge del judici
Imatge del judici | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys de presó l'exdona del propietari d'una masia de Gàver, a Estaràs (Segarra), assaltada dues vegades l'any 2013. La considera inductora del primer dels robatoris, en què els assaltants no van aconseguir entrar a la masia tot i que van ferir al cap el propietari.

La Sala també condemna una parella d'amics seus a quatre anys de presó ja que els considera còmplices dels dos assalts en entendre que es van planificar a casa seva. Pel que fa als assaltants, l'Audiència els condemna a entre tres i tretze anys de presó, depenent la seva implicació i participació en cadascun dels assalts. La pena més alta és per l'home que va disparar al pit del propietari durant el segon robatori.
Fets provats

La Sala ha considerat provat que va ser l'exdona del propietari de la masia, Mercè F., qui, un dia a casa d'un matrimoni amic seu, Javier S. P. i Maria Engracia C., U. els va explicar tant a ells com a un altre acusat, Ronald T. G., que el seu exmarit tenia prop de mig milió d'euros en dies caixes fortes a la masia i els va plantejar la possibilitat de cometre un robatori i repartir-se els diners entre tots.

Durant aquesta reunió, segons recull la sentència, Mercè F. els va descriure l'interior de la masia i els va dibuixar un plànol on va marcar les habitacions on estaven les dues caixes fortes. Es va decidir que seria Ronald T. G. qui s'encarregava de contactar amb altres persones per cometre el robatori i Mercè F. els diria quin dia cometre'l.

Així Ronald T. G. va contactar amb Jimmy R. B., Juan Carlos T. R. i Manuel S. M. Tots quatre es van dirigir la nit del 23 de febrer de 2013 a la masia i quan va arribar el propietari amb el cotxe Manuel S. M. va anar cap a ell i cridant-li que no es mogués, el va colpejar al cap "amb una pistola o similar", recull l'escrit. La víctima, però, va aconseguir escapar i refugiar-se a la masia i els lladres van marxar.

Segons la sentència, la informació de l'intent de robatori es va difondre entre diverses persones relacionades amb els assaltants i uns mesos després Ronald T. G. i Elvin V. M. van contactar amb Ricardo C. M. i tots tres van decidir intentar-ho per segona vegada. Van tornar a casa de Javier S. P. i Maria Engracia C. U. per decidir com ho duien a terme. A Ronald T. G. no li va agradar com pretenien dur a terme el segon intent i va decidir no participar en aquest segon assalt.