Les Borges escull la nova bandera del municipi després de les votacions dels veïns

Inclou la figura d'un bou damunt de la senyera i de la flor de lis sobre una franja vertical de color verd

Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:00h
Imatge de la nova bandera de les Borges Blanques
Imatge de la nova bandera de les Borges Blanques | Aj Borges Blanques
Els veïns de les Borges Blanques han escollit la que serà la nova bandera oficial del municipi després del procés participatiu en què han pres part 343 persones. En concret, la bandera guanyadora ha sumat 221 vots, un 64,4% del total, i d'aquesta manera, s'ha imposat a les altres dues propostes, que han rebut 75 i 14 vots, respectivament.

Amb l'adopció de la nova bandera oficial, l'Ajuntament de les Borges Blanques vol donar compliment de la Llei municipal i del règim local de Catalunya, ja que els nous elements de l'escut respecten la normativa heràldica i es fonamenten "en fets històrics i geogràfics de la població", segons han explicat des de l'Ajuntament. Abans, però, de fer oficial la nova bandera municipal, el consistori haurà de rebre el vist i plau del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i de l'Institut d'Estudis Catalans.

El procés de votació s'ha dut a terme del 29 d'octubre al 18 de novembre i han pogut participar tots els ciutadans empadronats a les Borges Blanques majors de 16 anys. Ara, la proposta més votada serà presentada i haurà de ser ratificada en el ple de novembre i posteriorment s'oficialitzarà amb el vistiplau de la Generalitat.