Escorcollen empreses de Lleida per una investigació que neix del 3%

L'Audiència Nacional demana documentació a Infraestructures.cat i l'Autoritat Catalana de la Competència per presumpta manipulació de contractes

Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:31h
El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha ordenat aquest dimarts l'escorcoll de nou empreses i ha fet requeriments d'informació a dos ens de la Generalitat, Infraestructures.cat i l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), per una investigació que neix del 'cas 3%', que investiga un presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

De la Mata va assumir el cas fa uns mesos i ara ordena aquests escorcolls en unes noves diligències. La investigació, que es troba en una fase inicial, es fa per una presumpta manipulació de contractes públics, segons fonts de l'Audiència Nacional. Aquest dimarts es preveu fer escorcolls i citacions, però no detencions, segons fonts policials.

La investigació està oberta pels delictes d'organització criminal, suborn, tràfic d'influències, prevaricació, finançament il·legal de partit polític, blanqueig i malversació.

Quinze investigats per una presumpta trama corrupta d'adjudicació de contractes públics de la Generalitat derivada del 3%

Quinze persones estan investigades per una presumpta trama corrupta d'adjudicació de contractes públics de la Generalitat que parteix de la investigació del "cas 3%". La Guàrdia Civil ha fet registres i requeriments a empreses situades a Barcelona, Lleida, Bizkaia i Sevilla. En total, els agents han fet nou escorcolls en les seus de vuit companyies implicades i també en tretze despatxos professionals.