Obres

Mollerussa prepara una línia d'ajuts per als negocis afectats per obres a l'espai públic del 2018

L'Ajuntament, que dota una partida de 30.000 euros, pot subvencionar des de part del lloguer a despeses d'aigua o telèfon, entre altres

per Redacció, 20 de novembre de 2018 a les 14:47 |
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Mollerussa ultima les bases per treure a una línia d'ajuts per a negocis afectats per obres públiques de titularitat municipal executades durant el 2018 i que hagin tingut una durada superior a un mes. Per això, dotarà una partida de 30.000 euros, amb càrrec al pressupost del 2019, per fer front a les sol·licituds que puguin presentar els propietaris d'establiments comercials, de serveis, de restauració o d'allotjament que s'hagin vist perjudicats, excloent de la convocatòria les entitats bancàries.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l'objectiu és minimitzar l'impacte en les activitats comercials que hagin pogut ocasionar les obres que s'han dut a terme enguany i també ha avançat que cada final d'any està previst crear una proposta de subvencions en el mateix sentit.


Els beneficiaris d'aquesta línia d'ajuts, que el consistori calcula que poden ser al voltant d'un centenar, hauran de justificar les despeses presentades i optaran a una subvenció per a la qual es fixarà un topall màxim de subvenció "que serà superior als costos fiscals té un establiment anualment", segons ha indicat l'alcalde.

Pel que fa a les accions o despeses que poden ser subvencionables, hi ha des del lloguer del local a les despreses derivades del subministrament d'energia, aigua, telèfon o Internet passant també per campanyes de publicitat o serveis d'assessorament i consultoria en matèria de modernització o promoció comercial. Marc Solsona ha indicat que abans d'acabar l'any es publicaran les bases i es fixaran els paràmetres a complir.


Estrena de dues màquines netejadores per treballar en les places del centre que s'han reformat

L'Ajuntament de Mollerussa també ha presentat, conjuntament amb l'empresa concessionària del servei de neteja de l'espai públic LIC, les dues màquines que s'han adquirit per tal de dur a terme la neteja dels nous espais del nucli urbà que s'han reformat amb les obres del Pla de Barris i que requereixen de maquinària més petita per poder arribar a tots els racons.


Solsona ha detallat que una de les dues màquines és 100% elèctrica per tal de donar sortida al compromís de disposar en la mesura de les possibilitats d'una flota de vehicles municipals que siguin respectuosos amb el medi ambient, tal com el consistori ja va fer amb el vehicle que ha estrenat recentment la Policia Local.

 

Participació