Lleida-Alguaire ja acull els dos avions de Lease-Fly Charter que farà servir l'aeroport com a base

Una de les aeronaus va arribar dissabte i l'altra ho ha fet aquest dilluns a dos quarts de set de la tarda procedent de Lió

Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:28h
Imatge d'un dels avions
Imatge d'un dels avions | ACN
Els dos avions que l'aerolínia portuguesa Lease-Fly Charter ha decidit destinar a Lleida-Alguaire per fer servir l'aeroport com a base d'operacions ja han arribat a la infraestructura lleidatana. El primer ho va fer dissabte al migdia i el segon aquest dilluns a dos quarts de set de la tarda procedent de Lió.

És la primera vegada que la companyia aèria portuguesa, especialitzada en els serveis de lloguer d'aeronaus amb i sense tripulació opera a l'aeroport de Lleida i ho ha fet amb les dues aeronaus ATR 42 de que disposa. Està previst que utilitzin l'aeroport com a base per un període d'entre sis i dotze mesos, des d'on farà la seva comercialització.

Les tripulacions i tècnics de manteniment també es desplacen a Lleida per desenvolupar-hi la seva activitat.

Es tracta de la primera vegada a la història de l'aeroport lleidatà que una aerolínia decideix basar avions i comercialitzar-los des d'Alguaire. Aquesta activitat, que segons el Govern es podria anar consolidant en les instal·lacions lleidatanes, s'afegeix a les que ja s'hi desenvolupen actualment: aviació regional i xàrter d'hivern i estiu, formació, vols d'entrenament d'aerolínies, proves i desenvolupament d'aeronaus.