Conflicte

El conflicte entre la Parròquia de Solsona i l'Agrupament Escolta es trasllada a l'Ajuntament

L'agrupament escolta de Solsona denuncia que fa un any i mig que no té llum per culpa de la parròquia

per Ramon Estany , Solsona, 19 de novembre de 2018 a les 22:58 |
Locals de la Parròquia que acullen l'Agrupament Escolta de Solsona | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Solsona, que els darrers mesos ha mirat d'acostar postures entre uns i altres, no ha volgut fer cap declaració al respecte. El conflicte, però, es debat aquesta tarda a la junta de govern local per mirar de trobar una solució.

 L'agrupament escolta i guia Pare Claret de Solsona denuncia que ja no se'ls permet "fer cau a la parròquia". Fa un any i mig que el local on duen a terme l'activitat no té llum i denuncien que la propietat, la parròquia de Solsona, no vol assumir els costos de la reparació. Des de l'església afirmen que se'ls va proposar assumir-los a canvi que comencessin un "itinerari cristià d'acord amb la seva identitat com a entitat religiosa", possibilitat que l'agrupament va rebutjar. L'Ajuntament de Solsona, que fa un any i mig que mira de fer d'intermediari entre ambdues parts, busca solucions.


Els escoltes diuen estar "esgotats" i que ja viuen per "inèrcia a les fosques". Els fets es remunten a l'abril de 2017 quan un informe desfavorable de la instal·lació elèctrica va comportar que tallessin el subministrament. L’agrupament, explica la mateixa entitat, es va comprometre a assumir els costos a canvi d'un document que garantís que no podran ser desallotjats d'allà. Tot i que, segons les mateixes fonts, des de la parròquia els hi haurien donat el vistiplau, a posteriori van rebre un burofax que els ordenava abaixar la persiana de l'agrupament en un termini màxim de 30 dies. Finalment es va acordar posposar el desallotjament fins a final de curs però sense llum.
 
La mediació de l'Ajuntament en el conflicte va fer, expliquen des de l'agrupament, que totes dues parts mantinguessin el diàleg. Finalment la parròquia va acceptar assumir el cost i, fins i tot, es va posar data a l'inici dels treballs, previstos per aquest passat estiu. Aquest, però, no es van arribar a fer. L'agrupament denuncia que l'església van suggerir-los que els monitors assistissin a "12 sopars Alpha" a canvi.


Des de la parròquia asseguren que han posat tot per part seva per arribar a una solució. En un inici, diuen en un comunicat, van oferir-se a assumir les despeses i que, mentre esperaven la resposta, va ser quan es va tallar el subministrament per seguretat. Critiquen que l'agrupament ha rebutjat el diàleg.

En paral·lel, al mateix document, sí que reconeixen que darrerament que se'ls va proposar assumir el cost "a canvi de què ells comencessin un itinerari cristià". "La parròquia no es pot comprometre a ajudar a una entitat que rebutja totes les propostes presentades", afegeixen.

 

Participació