Religió

Aitona posa en marxa una iniciativa de turisme religiós pionera a Lleida

La localitat, coneguda com a "bressol de sants", busca atreure visitants aprofitant les figures de Santa Teresa Jornet i els beats Pare Palau i Josep Camí

per Redacció , 19 de novembre de 2018 a les 14:34 |
La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El municipi d'Aitona (Segrià) ha posat en marxa una iniciativa de caire turístic pionera a la demarcació de Lleida per donar a conèixer el patrimoni i el fet religiós al municipi, amb el qual la localitat dona un pas mes per potenciar l'oferta turística que ja ofereix lligada al projecte Fruiturisme.

Amb la voluntat d'atreure nous visitants i sota el nom d''Aitona, bressol de sants', l'Ajuntament ha creat tres itineraris guiats de turisme religiós que exploren les figures i els diferents espais vinculats a Santa Teresa Jornet i als beats Francesc Palau i Josep Camí, els tres nascuts a Aitona. Les visites, dues que s'estenen matí i tarda, i una durant el matí, es poden fer els caps de setmana durant tot l'any, tot i que es recomana fer una reserva prèvia al servei de turisme del consistori.


Aitona és coneguda com a "bressol de sants" pel fet que van néixer al municipi Santa Teresa Jornet, fundadora de la congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats; el beat Francesc Palau, més conegut com a Pare Palau i fundador de la congregació dels Carmelites Descalços Terciaris, que donaria lloc als ordres de les Germanes Carmelites Missioneres i de les Carmelites Missioneres Teresianes, així com del beat mossèn Josep Camí.

Per tal de difondre la relació d'aquestes tres figures religioses amb la localitat, l'Ajuntament ha creat tres itineraris que recorren els diferents espais de la població que s'hi vinculen com ara les cases on van néixer Jornet i Palau; la primera casa-asil de Catalunya, fundada per la santa, la cova del Pare Palau; la casa-museu de la congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats d'Aitona, i que es complementen, entre altres, amb visites a l'ermita de Sant Joan de Carratalà i a l'església parroquial de Sant Antolí, espais on es posa en valor la figura del beat mossèn Josep Camí, a més de les altres dues.


L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha destacat que es tracta d'un projecte de turisme religiós pioner a la demarcació de Lleida amb la qual es busca donar a conèixer la localitat i atreure nous visitants interessats en conèixer la relació els tres personatges amb Aitona, ja siguin religiosos o laics. Pujol ha manifestat l'objectiu de "fer d'Aitona una petita Montserrat de les Terres de Lleida", amb l'atractiu afegit del patrimoni natural i fructícola.

 

Participació