Pau Donés: «Em llevaré cada dia sense saber què fer, i això em fascina»

El cantant de Jarabe de Pablo assegura que no marxen però que necessita "desaparèixer" una temporada i fer la "vida quotidiana" que no ha pogut fer els darrers 20 anys

Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo
Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo | ACN
ACN
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:01h
Jarabe de Palo s'acomiadarà temporalment dels escenaris amb un "gran" concert el proper 22 de desembre a Tarragona, un moment que el líder del grup, Pau Donés, no té clar si vol que arribi. "Com que m'ho estic passant molt bé no sé si tinc tantes ganes de parar. Però sí que estic una mica cansat i amb ganes de fer altres coses", ha dit Donés en una entrevista amb l'ACN.

El cantant recorda que només marxen temporalment, ja que encara els "falten moltes coses" per fer. "Entre elles escriure la cançó més guai de Jarabe, aquesta no l'hem escrit", ha assegurat Donés. Però això serà d'aquí un temps, ja que necessita "desaparèixer" del que considera un "excés de popularitat", i dedicar així més temps "a ell mateix". "Ha arribat el moment d'estar pendent de la meva vida quotidiana, que fa 20 anys que no en tinc", ha afirmat.

"Suposo que quan s'acabi el concert de Tarragona se'ns quedarà una mica cara de plat", ha confessat Donés d'una aturada que havia intentat en diverses ocasions. "Acabem una etapa, amb una gira divertida, on la gent pugui cantar i ballar, anem amb un vestuari i una escenografia molt xula", ha dit Donés sobre la gira de celebració dels 20 anys de trajectòria que els portarà a fer més d'una vintena de concerts fins l'últim al Tarraco Arena. Una gira de "celebració" i "després cap a casa, que és el que toca", ha recordat Donés. I és que a partir de l'1 de gener, assegura que no té plans.

"M'aixecaré cada dia sense saber què fer, el que em vingui de gust en aquell moment. Això em fascina", ha dit Donés, que diu sense complexes que s'ho mereix després de 20 anys frenètics. Dues dècades en les que ha "descuidat totalment" la seva vida personal. "M'he perdut la infància de la meva filla", lamenta Donés, que ha bromejat que a partir de l'any que ve anirà a "viure al bosc com el Robinson Crusoe". "Em veureu molt poc perquè la idea és desaparèixer d'aquesta faceta de popularitat que té la nostra feina". "Tinc ganes de desaparèixer d'aquest 'show business'", ha reblat.

Per això a partir d'ara composarà "sense objectius", només pel "plaer de provar coses". Encara que es dediqui a les seves aficions i a la seva família, assegura que no es traurà els 'cascos' per escoltar Jarabe de Palo i que no deixarà de composar, "la cosa que més" li agrada "del món". Perquè quan tornin, un període que no sap especificar, vol encaminar-se cap al "món llatí però dins el rock". "Ara en sabem molt més i estic convençut que podríem fer coses molt potents a nivell musical", ha afirmat el cantant. La cançó "més guai" de Jarabe encara està per arribar.

Però n'està orgullós de moltes, tant antigues com de més recents, com 'Humo' (2017), un tema del disc '50 palos' que li va permetre "expressar públicament un sentiment de por" que hauria amagat d'una altra forma. "Tenint el càncer, hi ha dies que t'aixeques amb por. Demostrar por és demostrar certa debilitat, i això als homes no ens agrada gaire. Aquí la mostro totalment i comparteixo el sentiment", ha explicat Donés.

Tal i com va fer l'any 2015 quan li van diagnosticar el càncer de còlon, Donés ha organitzat dos concerts per recollir diners per la investigació contra la malaltia. Seran el 12 i 13 de desembre a Luz de Gas, entre els compromisos de la gira, amb convidats com Luz Casal, Manolo García o Antonio Orozco. "Volem recollir molta pasta perquè els de Vall d'Hebron trobin una solució a aquest problema que tenim molts", ha dit Donés.