Lleida Lliure de Franquisme acusa Fèlix Larrosa d’«electoralista»

La plataforma diu que la seva lluita no pot ser parcial i continuarà treballant per treure els altres cinc noms franquistes de la ciutat

Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:11h
La plataforma Lleida Lliure de Franquisme no es conforma amb l'anunci fet per l'alcalde Fèlix Larrosa de canviar del nomenclàtor 4 carrers amb el nom de persones vinculades al franquisme. Així ho ha remarcat la portaveu de la plataforma, Rosa Peñafiel, que ha qualificat de “parcial” la decisió de l'alcalde de mantenir cinc carrers amb “noms franquistes” i ha assegurat que continuaran lluitant fins a eradicar el franquisme de la ciutat. Peñafiel ha qualificat “d'electoralista” la decisió de l'alcalde i considera que només ha aplicat una mica de “maquillatge” a la polèmica per desmarcar-se d'Àngel Ros.

Des dels partits Crida-CUP, ERC i PDeCAT també han criticat per insuficient l'anunci de Larrosa. Rosa Peñafiel ha qualificat de “victòria agredolça” l'anunci de l'alcalde Larrosa de retirar el nom de quatre carrers franquistes de la ciutat. Ha dit que es tracta d'una decisió “parcial”, com si es pogués “classificar el franquisme” i per això des de la plataforma creuen que és com fer-ne una “banalització” i no hi estan d'acord, per la qual cosa tenen previst “lluitar fins al final” per retirar els altres cinc noms.

Peñafiel ha considerat però que amb l'anunci es dóna, en certa manera, raó a la plataforma tot i ha lamentat que dels 9 que ells volen treure només hagi decidit fer-ho amb quatre perquè consideri que són més franquistes que la resta, “però tots ho són”. En aquest sentit, Peñafiel considera que Larrosa ha volgut fer un canvi respecte a Àngel Ros, però que aquest no ha comptat amb la suficient “valentia política per fer-ho de forma correcte traient tot el franquisme de la ciutat”.

D’altra banda, Rosa Peñafiel ha lamentat que en aquests mesos que Larrosa ha abordat la qüestió dels noms franquistes no hagi tingut diàleg amb la plataforma tot i que li van donar l'oportunitat presentant una moció recentment. “Ell com a nou alcalde mai ha tingut la intenció ni l'ànim per dir-nos o parlar sobre la seva decisió”, ha conclòs.