El jutge cita a declarar l'alcalde d'Alcarràs pel referèndum de l'1-O

Els advocats de Miquel Serra demanaran aplaçar la compareixença en el procediment que investiga un presumpte delicte de desobediència

Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:14h
L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra
L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra | ACN
El jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha citat a declarar el 28 de novembre l'alcalde d'Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, ja que considera que podia haver comès un presumpte delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. 

Serra ha reiterat el convenciment de no haver comès cap delicte i ha avançat que els seus advocats demanaran un aplaçament de la compareixença per tal d'estudiar en deteniment el cas, segons han explicat des del consistori. 

Miquel Serra ja va ser citat a declarar davant la fiscalia el setembre del 2017 pel seu suport a l'1-O, però en aquella ocasió va decidir no presentar-s'hi en considerar que l'ordre "s'extralimitava en competències i vulnerava drets democràtics", a més "del defecte de forma en què es va presentar" ja que la citació va arribar a través d'un correu electrònic genèric de l'Ajuntament i sense dirigir-se a la seva persona.

L'alcalde d'Alcarràs ha anunciat a través d'un tuit haver rebut la citació del jutge. En la piulada ha manifestat que "malgrat intentin jutjar-nos continuarem caminant cap a la república" i reitera que "tornaria a fer exactament el mateix".