Fins quan duraran les tempestes?

S'han registrat acumulacions d'aigua de fins a 181 litres per metre quadrat a Rubí i diverses inundacions arreu del país

Inundacions a Rubí
Inundacions a Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:18h
La pluja ha estat la protagonista de la jornada, amb acumulacions de més de 100 litres per metre quadrat en diversos punts del territori. També s'han produït casos d'inundacions i diversos incidents a causa de les fortes tempestes. A primera hora de la tarda, la pluja ha descarregat amb força i s'han registrat fins a 23,4 litres per metre quadrat a Barcelona en 30 minuts.  Rubí ha estat la localitat més afectada: l'acumulació d'aigua ha arribat fins als 181 litres per metre quadrat i s'han produït inundacions. L'última actualització del Meteocat destaca els 141 litres per metre quadrats a Castellbisbal, els 134 litres al Mas de Barberans, al Montsià, el 101 litres a Fogars de la Selva, i els 100 a Barcelona. Teniu la llista de precipitació acumulada a continuació: Tarda passada per aigua 

La tarda de dijous es preveu que continuïn els xàfecs al litoral i prelitoral. Localment seran d'intensitat forta i puntualment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o de pedra petita. A la resta del territori els ruixats seran menys intensos. De cara a divendres, els núvols seran abundants arreu del territori però la probabilitat de pluja es concentrarà al sud, amb xàfecs localment forts fins al migdia. 

Pel que fa a la temperatura, es mantindrà similar o lleugerament més baixa aquest dijous. Divendres, les màximes seran similars o lleugerament més altes al quadrant nord-est. Aquí teniu la predicció per aquesta tarda:


Segons ha informat el 112, fins a les 15h s'han produït fins a 876 trucades a causa de les pluges intenses. La majoria s'han concentrat al Vallès Occidental, concretament a Rubí.