Declaren al jutjat quatre investigats per la protesta convocada a Lleida per la detenció de Puigdemont

Una vintena de persones s'han concentrat al Canyeret per donar-los suport

Mobilització davant dels jutjats
Mobilització davant dels jutjats | ACN
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:24h
Quatre dels dotze investigats amb motiu de la protesta convocada a Lleida pels Comitès de Defensa de la República (CRD) el dia de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, el 25 de març, han declarat aquest dijous al jutjat d'instrucció 1 de la capital del Segrià. Se'ls acusa de desordres públics i atemptat als agents de l'autoritat.

Quatre ja ho van fer el 19 d'octubre i tres més ho faran pròximament. El jutjat de menors havia de jutjar aquest dimecres l'altre investigat però, finalment, la vista es posposar. També queda pendent la declaració en qualitat de testimoni del sergent dels Mossos d'Esquadra que va elaborar l'atestat policial sobre els fets. Una vintena de persones s'han concentrat a les nou del matí davant dels jutjats de Lleida per donar suport als investigats que han declarat avui.

Una vintena de persones s'han concentrat al Canyeret, davant dels jutjat de Lleida, per donar suport als quatre investigats que han declarat aquest dijous en relació amb la causa oberta pels fets que van tenir lloc davant la de la protesta convocada davant de la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida pels CDR el 25 de març, el dia de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

Tots quatre han declarat i han defensat al jutjat que "no van cometre cap tipus de delicte, ni el de desordres públic ni el d'atemptat contra l'autoritat" pels quals se'ls investiga, segons ha explicat l'advocada membre d'Advocacia per la Democràcia, Mireia Pardell. La lletrada confia que la causa contra aquestes les dotze persones investigades s'acabi arxivant. Sis d'aquestes van ser detingudes arran dels fets.