La Paeria canviarà quatre noms dels carrers franquistes de Lleida

Fèlix Larrosa ho ha anunciat aquest dijous després de la reunió que va mantenir la setmana passada amb el Memorial Democràtic

15 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:30h
Imatge de l'avinguda Ramon Areny
Imatge de l'avinguda Ramon Areny | Arxiu
L'Ajuntament de Lleida canviarà alguns noms dels carrers franquistes de la ciutat. L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha anunciat la decisió aquest dijous posant fi, d'aquesta manera, al debat obert fa mesos sobre el canvi del nomenclàtor.

Larrosa ha pres aquesta decisió després de reunir-se amb els responsables del Memorial Democràtic, per bé que no es revisarà tot el nomenclàtor. Així, el Paer en cap ha assegurat que es canviaran els noms d'"Alcalde Areny", "Alcalde Recasens", "Germans Recasens" i "Sangenís Bertran", i que en el seu lloc es posaran noms de dona. L'alcalde ha admès que amb aquesta decisió "condemna" aquests personatges, per bé que ha assegurat que no li fa por prendre decisions. 

Dels que es van posar en aquest període es mantindrà el carrer Lluís Besa, que segons Larrosa no va participar en l'aixecament del 36 i també es conservaran els carrers Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Alcalde Carmelo Fenech i Alcalde Nadal "perquè es van acordar posar en democràcia", tot i que se'ls ha acusat de tenir vinculacions amb el franquisme.