L'independentisme sondeja els partits de Balaguer per formar una llista electoral conjunta

ERC creu que la majoria independentista està garantida a la ciutat i assegura que la proposta "no té sentit" | La CUP s'avé a parlar igual que el PDECat, que obre la porta a parlar sobre la qüestió

15 de novembre del 2018
Actualitzat el 26 de febrer del 2019 a les 11:48h
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | Arxiu
Una llista electoral conjunta que inclogui els tres partits independentistes de la ciutat de Balaguer. Aquest és l'objectiu que persegueix l'independentisme civil de la ciutat, que ha sondejat en els darrers dies els líders de les formacions a través de col·lectius com Òmnium, ANC i els CDR.

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, el líder del PDECat a l'ajuntament, Josep Maria Roigé, i el portaveu de la CUP al consistori, Carles Mateu, han rebut la proposta de les entitats, però tot apunta que el plantejament no tindrà recorregut. Els cupaires han assegurat que estan a favor d'una llista unitària.

No es pensa el mateix, però, des d'ERC, on es creu que concórrer a les eleccions amb llistes separades garanteix millors resultats per a les formacions independentistes. La formació també considera que plantejar una llista unitària a Balaguer "no té sentit" atesa la majoria independentista que hi ha al consistori (12 de 17 regidors), unes xifres que garanteixen, a priori, un alcalde sobiranista després de les eleccions municipals del 2019.

Els republicans també veuen que la configuració d'una llista conjunta trencaria amb el ventall ideològic en l'eix esquerra-dreta que té actualment l'independentisme a la ciutat, alhora que recorden que un partit constitucionalista seria el que capitanejaria l'oposició. Roigé, per la seva banda, no ha tancat la porta a aquesta opció i, sabedor del no d'ERC i de la CUP, s'ha mostrat obert a parlat de tot.