Alerta per la intensitat i l'acumulació de pluja

Les precipitacions, que ja causen problemes a la xarxa viària, continuaran tot el dia, especialment al litoral i prelitoral

Imatge d'una branca després de la pluja
Imatge d'una branca després de la pluja | Sofia Cabanes
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:06h
L'estiuet de Sant Martí s'ha acabat de cop. Aquest dijous la jornada ha començat amb precipitacions, localment intenses, especialment a les comarques del litoral i el prelitoral. La situació es mantindrà tot el dia i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de perill tant per la intensitat com per l'acumulació de pluja.

Els xàfecs han descarregat de matinada amb intensitat en comarques com la Selva i el Vallès. Tanmateix, on ho han fet amb més força és el Barcelonès. A la capital del país s'han acumulat 51 litres en 30 minuts –una intensitat torrencial- i s'ha activat el màxim avís de perill. Hores d'ara, hi comencen a haver problemes d'accés a Barcelona (consulteu aquí el trànsit en directe) i hi ha risc de desbordament als rius i rieres del Baix Empordà, on han crescut de manera accelerada.

La circulació ferroviària està interrompuda des d'un quart de set entre Blanes i Maçanet per la caiguda d'un arbre sobre la via entre Maçanet i Tordera, segons ha informat Renfe. Per facilitar la mobilitat dels viatgers afectats s'està gestionant un servei alternatiu per carretera per al tram afectat. Aquesta incidència causa retards superiors als 30 minuts en el tram Arenys-Maçanet-Portbou de l'RG1. Entre Arenys i Barcelona, en disposar de serveis que tenen el seu origen en l'estació d'Arenys, l'afectació és inferior.

Per altra banda, els Bombers de Barcelona han fet aquesta matinada una vintena de sortides per pluja. La majoria d'afectacions són a baixos i aparcaments inundats. La zona més afectada és la part nord de la ciutat, en concret a Vall d'Hebron, Turó de la Peira i Vallcarca. A dos quarts de cinc, l'Ajuntament de la capital catalana ha activat el Pla Municipal per Pluja en fase d'alerta. A l'observatori Fabra han caigut 52 litres per metre quadrat en 30 minuts, segons el Servei Meteorològic.