La Paeria preveu destinar 13,1 milions a inversions en el pressupost del 2019

Una oficina per captar inversions, una borsa d'habitatge jove, un recurs per a víctimes de violència masclista o el centre de persones sense llar, entre les actuacions previstes

Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:46h
Larrosa i Mínguez han presentat les inversions
Larrosa i Mínguez han presentat les inversions | ACN
L'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida planteja destinar 13,1 milions d'euros a inversions el 2019. Amb aquesta partida, el pressupost total per l'any vinent ascendirà a 168,7 milions, un 2,4% superior a l'actual, amb un estalvi previst d'entorn als 2 milions d'euros que permetrà assumir part de les inversions, segons el projecte de comptes presentat pel govern municipal.

Entre les actuacions previstes, s'inclouen la creació d'un recurs per a dones víctimes de violència masclista, la primera fase del centre per a persones sense llar, la posada en marxa d'una oficina de captació d'inversions a través de GlobaLleida i d'una borsa d'habitatge per a joves, així com l'inici de les obres del nou Morera, el Pla de Muralles i actuacions a les Basses i al Pla de Barris, entre altres. Caldrà sumar també els 3 milions d'euros que invertiran les concessionàries d'aigua i llum.

El govern de la Paeria planteja un projecte de pressupost corrent per al 2019 de 157,6 milions d'euros, que preveu un estalvi de més de 2 milions d'euros, respecte als 1,2 milions d'enguany, que permetran cobrir una part de les inversions pressupostades.

En total, la proposta de comptes preveu destinar 13,1 milions d'euros a inversions, amb les quals els comptes ascendiran a 168,7 milions d'euros, un 2,4% més que el del 2018. D'altra banda, el pressupost net dels organismes autònoms de l'Ajuntament (Institut Municipal d'Ocupació i Turisme de Lleida) serà de 1,3 milions.

El projecte de pressupost segueix prioritzant l'àmbit de la cohesió social, educació i ocupació, amb una despesa prevista de 34,5 milions d'euros; 28,6 milions seran per a serveis a la ciutat; 22,6 milions per a urbanisme i espai públic, i 18,7 per a seguretat, civisme i règim interior.

En total, la despesa corrent prevista se situarà en els 155,6 milions d'euros, respecte als 157,6 milions que es preveuen ingressar, dels quals gairebé la meitat, 76,4 milions, provindran dels impostos i taxes municipals (51,2 milions de l'IBI). Així mateix, l'Ajuntament aportarà novament l'any vinent 3,5 milions d'euros a l'Empresa Municipal d'Urbanisme. D'altra banda, el govern de la Paeria preveu reduir l'endeutament municipal en 9,2 milions d'euros, que se situarà en una ràtio inferior al 110% màxim permès (incloent-li el de l'EMU).