Reunió

El grup Dones de Lleida es nega a reunir-se amb el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida

L'entitat recorda a Crespín que "va agredir una dona que es manifestava legítimament davant del Museu de Lleida"

per Rredacció, 14 de novembre de 2018 a les 17:04 |
Imatge de José Crespín | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup Dones de Lleida ha rebutjat la invitació que els ha fet arribar el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, per participar en una trobada per parlar sobre la violència masclista. A través d'una carta, l'agrupació ha recordat a Crespín que "va agredir una dona que es manifestava legítimament davant del Museu de Lleida" quan era cap de gabinet d'alcaldia d'Àngel Ros.

Dones de Lleida considera que "no pot asseure'ns a parlar de com afrontar la violència de gènere amb qui no practica el respecte cap a les dones i el dret a la llibertat d'expressió". El subdelegat havia convidat aquest dimecres a una trobada, que s'ha celebrat aquest matí, a diferents associacions, entitats i organitzacions lleidatanes, entre les quals Dones de Lleida, que treballen per l'empoderament de les dones, la igualtat i contra la violència de gènere.


Dones de Lleida també manifesta en la carta de resposta que ha fet arribar a Crespín que es començarà "a creure" que el govern espanyol té com a prioritat les polítiques d'igualtat i la lluita contra les violències masclistes "quan les doti dels recursos necessaris i compleixi amb el finançament pendent". L'agrupació també li demana que la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida es "prengui seriosament que és i que suposa la violència de gènere", cosa que només considera possible "si les persones que hi ha al capdavant de l'àrea d'igualtat i serveis socials creuen en els drets i la igualtat de les dones". En aquest sentit, l'entitat sosté que "mantenir responsables de l'antic govern del PP en aquesta àrea mostra tot el contrari".

Des del grup de Dones Lleida han traslladat a José Crespín que estan obertes a "treballar per implantar polítiques de gènere que lluitin contra la violència masclista", però consideren que un acte com el d'avui "del tot improvisat i sense ordre del dia, no és la manera".


Crespín obre un cicle de trobades amb el teixit associatiu de la ciutat de Lleida

El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida ha mantingut aquest matí una trobada amb diferents associacions i entitats feministes de la capital del Segrià que treballen per la igualtat i contra la violència de gènere, en el marc de la ronda de contactes que ha posat en marxa Crespín per conèixer de primera mà les demanades d'agents i entitats socials lleiatanes en diferents àmbits.

 

Participació