Sanitat

Mollerussa formarà ciutadans per fer servir desfibril·ladors i poder actuar en cas d'emergències

Es crearà una "xarxa de rescatadors cardíacs" integrada per entre 500 i 1.000 persones en una iniciativa pionera a Catalunya inclosa en el projecte Smart Lab

per Redacció, 14 de novembre de 2018 a les 09:28 |
Un policia amb un desfibiril·lador | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mollerussa formarà ciutadans per tal que sàpiguen fer servir els desfibril·ladors que hi ha ubicats en diferents equipaments municipals del municipi i puguin actuar "de forma acreditada" en cas d'emergència abans que arribin els serveis professionals.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que l'Ajuntament va presentar ahir dilluns a la Generalitat en el marc de la setmana del World Smart City Congres en tant que la ciutat és banc de proves pilot Smart Lab. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que l'objectiu és formar entre 500 i 1.000 persones que configuraran una mena de "xarxa social" per poder ''actuar a peu de carrer'' en cas d'emergència mitjançant un sistema de geolocalització.


El projecte presentat per l'Ajuntament de Mollerussa s'anomena 'CREC' (Xarxa de rescatadors cardíacs) i és un dels 8 pilots que s'estan desenvolupant a la ciutat en el marc del projecte Smart Lab, en aquest cas dins de l'àmbit de l'apartat Smart Cityzen que vincula les noves tecnologies amb la interacció humana amb l'objectiu de "tancar el cercle".

Segons l'alcalde, quan aquesta xarxa de rescatadors cardíacs sigui operativa la ciutat no només estarà "cardioprotegida" sinó que també hi haurà ciutadans preparats per fer servir els desfibril·ladors.


A la capital de Pla d'Urgell hi ha 4 desfibril·ladors ubicats en equipaments municipals però la previsió és incorporar-ne 3 més a la via pública una vegada estigui en marxa el projecte CREC. Des de la Regidoria de Participació ja s'ha començat a buscar les persones més adequades per tal d'impartir-los la formació.

 

Participació