La carretera del Port del Comte estarà oberta abans que comenci la temporada d'esquí

Els treballs, de gran dificultat per l'estat precari de la paret, han començat aquest dimarts

Un operari treballant a l'esllavissada de la carretera del Port del Comte
Un operari treballant a l'esllavissada de la carretera del Port del Comte | ACN
Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 22:09h
Tres operaris han començat aquest dimarts a sanejar el talús des d'on fa un mes hi va haver una enorme esllavissada que va envair totalment la carretera del Port del Comte. Els treballs, d'enorme dificultat degut a l'estat precari de la paret, s'allargaran durant unes setmanes amb l'objectiu que la via torni a estar oberta abans que comenci la temporada d'esquí, pel pont de la Puríssima.

L'alcalde de la Coma i la Pedra, Jaume Oriol, ha explicat que les obres de la carretera, de titularitat municipal, costaran 177.000 euros, una quantitat "inassumible" per a un Ajuntament tan petit. Finalment però, el cost s'assumirà a parts iguals entre la Generalitat i la Diputació, i l'Ajuntament haurà de fer-se càrrec d'un 10%. Oriol creu que el fet que hi hagi l'estació d'esquí ha ajudat, però considera que la implicació hauria estat la mateixa degut a la importància de la via.

Dues esllavissades els dies 15 i 16 d'octubre van deixar la carretera que puja de Coll de Jou fins al Port del Comte totalment impracticable i, des de llavors, la via està tallada. De tal manera que l'accés a l'estació d'esquí i a la seva urbanització, on hi viuen unes 25 famílies de forma permanent, s'ha de fer per una via alternativa que allarga el recorregut, com a mínim, uns 20 minuts.
 

Un operari treballant a l'esllavissada de la carretera del Port del Comte Foto: Estefania Escolà


Finalment, aquest dimarts s'han iniciat els treballs per estabilitzar el talús des d'on va caure l'esllavissada. Segons ha explicat l'alcalde de La Coma i la Pedra, Jaume Oriol, són uns treballs complicats degut a l'estat precari de la paret, de roca calcària. Tanmateix, Oriol ha assegurat que les obres es finalitzaran abans que comenci la temporada d'esquí, pel pont de la Puríssima.

L'alcalde creu que els treballs s'haurien fet "amb la mateixa celeritat" encara que l'estació d'esquí no hi fos, però ha reconegut que ha ajudat ja que representa "un revulsiu molt important". "Estic segur que la sensibilitat de la Diputació de Lleida i de la Generalitat hauria estat les mateixa perquè es tracta d'una via molt important", ha explicat.
 

Pla general de la carretera amb l'esllavissada Foto: Estefania Escolà


Els treballs costaran 177.000 euros, que es finançaran a parts iguals, un 45% cadascun, entre la Diputació de Lleida i la Generalitat. L'Ajuntament de La Coma i la Pedra haurà d'aportar el 10% restant, una quantitat que, segons l'alcalde, és molt significativa si es té en compte que es tracta d'un ajuntament petit de poc més de 200 habitants.