vaga

El Sindicat d'Estudiants crida a la vaga a ESO i a la universitat aquest dimecres

Reclama una assignatura d'educació sexual inclusiva a centres públics i privats per educar "contra el masclisme i el sexisme"

per Redacció, 13 de novembre de 2018 a les 22:01 |
Una estudiant durant una vaga | Josep Maria Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Sindicat d'Estudiants ha cridat a la vaga a ESO i a la universitat aquest dimecres, 14 de novembre, arreu de l'Estat. La convocatòria té un to marcadament feminista i exigeix un canvi en el model educatiu que permeti erradicar actituds masclistes o patriarcals. Així, en un cartell difós a través de les xarxes socials per la delegació estatal del sindicat, es reclama la posada en marxa "immediata" d'una assignatura d'educació sexual "inclusiva, avaluable i obligatòria" als centres educatius públics i privats.

Es demana que l'assignatura s'imparteixin tant a educació primària, com a secundària, batxillerat i formació professional, i que serveixi per "educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra l'homofòbia i la transfòbia".


De la mateixa manera, els convocants exigeixen al govern que en la normativa interna dels centres d'estudi s'elimini qualsevol referència sexista i repressiva a la forma de vestir de l'alumnat, recollint "explícitament" el respecte a la llibertat sexual de tothom i als drets dels col·lectius LGTBI. A més, demanen que s'adoptin mesures disciplinàries "contundents" contra les actituds masclistes i sexistes que es puguin donar entre el professorat.

D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que comparteix amb el Sindicat d'Estudiants la demanda de matèries en educació sexual com a manera de pal·liar les agressions masclistes i LGBTIfòbiques "dins l'estructura patriarcal i capitalista" a la qual "responen els centres educatius", ha lamentat que la vaga s'hagi convocat "uns dies abans" de la jornada d'actes organitzada el 25 de novembre en el marc del dia contra les violències masclistes.


Així, el SEPC entén la convocatòria d'aquest dimecres com una mostra de "menyspreu" a la tasca conjunta de coordinació per a les diades feministes. Per això, la formació ha decidit no sumar-se a la iniciativa.

 

Participació