La supervivent del crim d'Alfarràs: «Vaig voler ajudar el meu pare i em va apunyalar per l'esquena»

La víctima nega en el judici que subministressin droga a l'acusat i diu que no el coneixia i que només "el tenia vist del poble"

Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:12h
Imatge de l'acusat durant el judici
Imatge de l'acusat durant el judici | ACN
La dona que va sobreviure a nombroses ganivetades i filla de la víctima mortal del crim d'Alfarràs (Segrià) ocorregut el 19 de maig del 2016 ha relatat en el judici que va veure com l'acusat, Josep S. G, estava apunyalant amb una navalla el seu pare i va intentar ajudar-lo quan ja estava al terra "i aleshores em va apunyalar per l'esquena".

També ha explicat que va intentar fugir mentre intentava repel·lir l'agressor i va poder refugiar-se a l'interior d'una caragolera metàl·lica de grans dimensions que hi havia al menjador i, posteriorment, al balcó on va demanar ajuda. La dona ha negat que el seu pare, ella o la seva parella venguessin o subministressin droga a l'acusat, que pateix esquizofrènia paranoide, i ha dit que no el coneixia i que només el tenia vist del poble.

La dona que va sobreviure a l'atac, de 36 anys i que en el moment dels fets en tenia 33, ha explicat en el judici que "van trucar a la porta", va obrir i que l'acusat, que semblava "enfadat", "es va abalançar" sobre seu i que, en adonar-se que "feia olor d'alcohol" el va "empènyer cap a fora". Acte seguit, "va començar a trucar a la porta, el meu pare es va aixecar perquè estava dormint i em va dir que se n'ocupava ell", ha relatat.

Després, la dona ha explicat que es va dirigir al menjador i va "sentir uns cops" i que l'acusat demanava diners al seu pare mentre aquest exclamava "què fas". La filla va anar cap al rebedor, on es trobaven víctima i acusat i va ser quan "vaig veure que l'estava apunyalant i vaig anar cap al meu pare que ja estava al terra per ajudar-lo i aleshores em va apunyalar per l'esquena", segons ha declarat la víctima. La dona ha dit que, en veure la sang, es va "espantar" i va anar cap al menjador "on estàvem fent una caragolera amb l'estructura de ferro i com vaig poder em vaig posar dins i ell va venir cap a mi" mentre intentava repel·lir-lo malgrat que la va seguir ferint amb la "navalla de color blanc" que duia, segons ha exposat.

El seu pare va cridar "Elenita, Elenita" moment en què Josep S. G. "va tornar a buscar-lo" i, segons ha relatat, la filla va aprofitar per sortir de la caragolera i va poder escapar "com vaig poder cap al balcó per demanar auxili" des d'on, posteriorment, va poder veure l'acusat sortint al carrer i abandonant l'immoble. La dona ha dit que no va poder apreciar si l'acusat va tornar a apunyalar novament el seu pare, abans que morís dessagnat, possibilitat que tampoc han pogut constatar els agents dels Mossos que es van fer càrrec de la investigació i que també han declarat aquest dimarts.

Durant la seva declaració Maria Elena R. ha explicat que va patir un total de 29 punyalades per part del seu agressor i que, com a conseqüència dels fets, pateix seqüeles físiques per les "moltes cicatrius" que té i un fort dolor al braç dret, però també psíquiques, ja que ha dit que pateix estrès post traumàtic que li provoca que "tingui "por de sortir al carrer".

La dona ha dit que no coneixia Josep S. G., tot i que sabia que era "amic" del seu pare i que ella només "el tenia vist del poble". Així mateix, ha negat que fos seu un telèfon mòbil en què s'havien intercanviat en vuit mesos 482 trucades amb l'acusat i ha explicat que l'aparell era del seu pare tot i reconèixer haver-lo usat en alguna ocasió. La dona també ha manifestat que desconeixia que Josep S. G. patís una malaltia mental.

La víctima també ha negat que la seva parella, ella o el seu pare li venguessin o li hagessin subministrat marihuana o amfetamina a l'acusat. Així mateix, ha reconegut que hi havia marihuana a casa i "alguna cosa" en una nevera i ho ha justificat dient que el seu pare consumia marihuana perquè patia càncer i que també prenia metadona. "Jo no tocava les coses del meu pare", ha manifestat.

En la sessió d'aquest dimarts també han declarat prop d'una vintena de Mossos d'Esquadra. Alguns dels agents que van prendre declaració a l'acusat a casa seva poc després dels fets han afirmat que l'home semblava "tranquil i entenia tot el que li deien" quan el van interrogar. Així, han explicat que Josep S. G "no va voler donar explicacions sobre els fets" ni com s'havia fet les ferides que tenia a la cara i al dit tot i que durant el registre a casa seva va manifestar de forma espontània que "no sabia què li havia passat, que havia discutit amb l'Elena i que havia perdut els papers", segons ha assenyalat una agent i tal com consta en l'atestat policial.