Roger Mas rebrà el títol de fill predilecte de Solsona

És la segona vegada que el consistori atorga aquest títol

Roger Mas
Roger Mas | Ramon Estany
Ramon Estany
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:47h
El cantautor Roger Mas serà nomenat fill predilecte de Solsona. Així s'ha acordat al ple de l'Ajuntament de Solsona, celebrat aquest dilluns. Mas, doncs, serà la segona persona que rep aquesta distinció després que el 2010 se li atorgués, a títol pòstum, a l'alcalde Xavier Jounou.

L'Ajuntament ha decidit atorgar-li "la més gran de les distincions de la ciutat" per ser el “principal ambaixador” de la ciutat en l’àmbit artístic. El nomenament se celebrarà el proper 23 de novembre. En paral·lel, al mateix ple s'ha decidit atorgar la Medalla de la Ciutat al Carnaval de Solsona.
 

Moment que el plenari municipal ha votat atorgar el reconeixement a Roger Mas Foto: Ramon Estany


Discrepàncies del PDECat en la concessió dels reconeixements

L'acord ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups polítics presents al Ple, ERC, PDECat, PSC i CUP si bé, el grup municipal del PDECat, a través del seu portaveu, Marc Barbens, ha lamentat "no és el moment més idoni per fer aquests reconeixements" i "també la forma que s'ha portat no ens ha agradat perquè no hi hem pogut participar" i "no hi ha hagut consens", en qualsevol cas, "no hi ha un premi més merescut que aquest per al Roger Mas i el Carnaval de Solsona".

El solsoní Roger Mas rebrà, el proper 23 de novembre, un diploma que l'acredita com a fill predilecte de la ciutat i l'escultura de l'àliga de bestiari folklòric solsoní amb una placa. Amb més de 20 anys de carrera i deu discos publicats, l'Ajuntament el considera "el principal ambaixador" de la ciutat en l'àmbit artístic. La capital del Solsonès ha estat present en la seva discografia en cançons com "el Ball de Gegants de Solsona", els "Goigs de la Mare de Déu del Claustre" o "Sopluig dolcíssim" i, alhora, ha compost el "Ball del Tòfol nano" del Carnaval de Solsona.

Mas ha publicat aquest 2018 "Parnàs", format per una quinzena de poemes musicats de Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Eulàlia Anzizu, Toni Gol o Amadeu Vidal i Bonafont. Amb ell compleix vint anys de carrera musical des de la publicació del seu primer disc, "Les Flors del Somni", l'any 1997. "Parnàs" arriba després de dos discos completament diferents: l'un amb la Cobla Sant Jordi en què Mas estava acompanyat per una quinzena de músics, i l'altre completament sol dalt de l'escenari acompanyat només per la seva guitarra ('Irredempt'). L'any passat el cantautor solsoní també va fer la seva primera incursió literària amb la publicació del seu primer llibre, "El dolor de la bellesa" (Empúries).

Medalla de la Ciutat pel Carnaval de Solsona

En el ple d'aquest dilluns també s'ha acordat atorgar la Medalla de la Ciutat al Carnaval de Solsona, lliurament que es farà aquest dissabte. Serà la primera entitat solsonina a rebre aquesta distinció. Per a celebrar-ho, l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha previst complementar l'acte institucional amb una festa popular que inclourà una baixada de gegants al so de l'orquestra Patinfanjàs i, de forma insòlita en plena tardor, es desplegaran els ballets del Carnaval.