Una esllavissada a Senterada afecta una canonada de la central de la Pobla

Ha escombrat diversos arbres i ha provocat un important esvoranc a la canonada de la central hidroelèctrica

L'esllavissada està a pocs metres de la presa de Senterada
L'esllavissada està a pocs metres de la presa de Senterada | Agents Rurals
Ivet Eroles
12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:27h
Una nova esllavissada al terme municipal de Senterada ha afectat diversos arbres i la canonada de la central hidroelèctrica de la Pobla de Segur, provocant un esvoranc perillós, tant per les persones, com pels animals, segons informa el cos dels Agents Rurals a les xarxes socials.

A l'interior de la canonada soterrada hi circula molta aigua durant 10 quilòmetres, fins arribar a la Pobla de Segur. Els Agents Rurals ho han senyalitzat amb balises i han donat avís a l'empresa propietària. L’esllavissada va tenir lloc el passat dissabte.

El cap comarcal dels Agents Rurals al Pallars Jussà, Miquel Arilla, ha explicat a Pallars Digital que l'esvoranc es troba una mica més avall de la presa de Senterada, al cantó oposat de la carretera. Es tracta d'un forat perillós, però afortunadament hi transcorre poca gent i està degudament senyalitzat. Properament, l'empresa anirà a examinar els desperfectes per poder reparar l'afectació com és degut. 

"L'esllavissada ha estat provocada per les pluges dels últims temps", confirma Arilla, que comenta que últimament el cos ha registrat nombrosos esfondraments de terres. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que té un Centre de Suport Territorial a Tremp, és l'organisme encarregat de guardar i analitzar tots els registres d'aquests tipus.