La CUP no rebrà el conseller Buch a Solsona per l’actuació dels Mossos contra els independentistes

L’organització política recorda que el cos policial ha carregat durament contra el sector independentista en diverses ocasions mentre que ha deixat fer l’extrema dreta

Miquel Buch
Miquel Buch | Adrià Costa
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:51h
Alternativa per Solsona - CUP no assistirà a l’acte que l’Ajuntament de Solsona ha convocat per rebre el conseller d’Interior, Miquel Buch, demà dissabte a quarts de nou del matí. L’organització política vol denunciar amb aquest acte de protesta la repressió dels Mossos d’Esquadra contra els independentistes, tenint en compte que Miquel Buch és el responsable del cos policial i, per tant, també de l’actuació dels seus membres.

Així, la CUP denuncia les darreres actuacions dels Mossos d’Esquadra, amb Miquel Buch com a responsable últim, contra l’independentisme, com ara el dia del desallotjament de l’Acampada per la Llibertat, el dia de la manifestació del Jusapol o el dia de la manifestació feixista de Sarrià, sense oblidar l’aniversari de l’1 d’octubre, en què la policia catalana va actuar de manera desproporcionada contra els independentistes. De fet, durant la commemoració dels fets de l’1-O les persones manifestants només seguien la consigna de mobilització permanent del president de la Generalitat, Quim Torra.

ApS-CUP recorda encara altres casos de càrregues policials injustificades, com ara el dia de l’aniversari dels atemptats de Barcelona, el 17 d’agost passat, quan els Mossos d’Esquadra van carregar contra els CDR que protestaven per la presència del Rei espanyol a Catalunya. El cos policial va requisar material, va fer processos d’identificació entre les persones manifestants, però, en canvi, va deixar via lliure a les persones que volien convertir un dia d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona del 17 d’agost del 2017 en un homenatge al Rei espanyol, i, també, amic íntim dels saudites còmplices d’ISIS.

Des d’ApS-CUP afirmen que "és lògic que la policia munti un dispositiu per evitar que les manifestacions de signe contrari es trobin, però les càrregues del dia de la manifestació contra el sindicat policial Jusapol anaven clarament contra el sector independentista". I hi afegeixen: "És surrealista i intolerable que un Govern independentista faci la feina bruta de repressió i persecució contra l’independentisme, i se sumi, així, al que fa l’Estat espanyol mentre l’extrema dreta campa lliurement i amb impunitat".