Pinxo de sardines marinades amb pebrots rostits sobre puré de patata verd

La recepta de la blocaire gastronòmica Dolors Mateu

Pinxo de sardines amb puré de patata verd
Pinxo de sardines amb puré de patata verd | Dolors Mateu
Dolors Mateu
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:49h
A casa agraden les sardines grosses, aporten  greixos saludables, qualsevol cocció els queda bé i surten saboroses, tant si són al forn, com a la planxa.

Però queden estupendes també marinades, com si es tractessin d'uns seitons.

Ingredients per a 4 persones:

8 sardines grosses

200 cc. de vinagre blanc

2 pebrot vermells escalivats (aquí) 

2 grans d'all

8 c / s de puré de patata

Unes branques de julivert, sal

Oli d'oliva verge extra


Netegeu les sardines i treure els filets.

Poseu-los en un recipient amb aigua i una mica de sal durant 5 minuts.

Escorreu-les be  i les cobriu amb vinagre blanc durant uns 30 minuts.

Torneu-les a escórrer  i les cobriu amb oli.

Mentre piqueu menudes les fulles de julivert i barregeu-les amb el puré. Reserveu.

Netegeu i piqueu el pebrot vermell, saltegeu-lo amb l'all picat i un pessic de sal durant uns minuts. Reserveu.

Poseu plans els filets de sardina, col·loqueu una cullerada del pebrot saltat, enrotlleu, subjecteu amb un escuradents i poseu en un plat de servir sobre una cullerada del puré de patata amb julivert.

 

NOTA:  Per elaborar el puré es poden bullir un parell de patates amb pell durant uns 20 minuts (segons mida), deixar temperar, pelar i aixafar amb una forquilla afegint una mica de llet, mantega i sal, fins que quedi ben fi.

** c / s = cullerada sopera

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.



Blog de cuina de la dolorss