08
de novembre
del
2018
Actualitzat
a les
23:49h
A casa agraden les sardines grosses, aporten greixos saludables, qualsevol cocció els queda bé i surten saboroses, tant si són al forn, com a la planxa.
Però queden estupendes també marinades, com si es tractessin d'uns seitons.
Ingredients per a 4 persones:
8 sardines grosses
200 cc. de vinagre blanc
2 pebrot vermells escalivats (aquí)
2 grans d'all
8 c / s de puré de patata
Unes branques de julivert, sal
Oli d'oliva verge extra
Netegeu les sardines i treure els filets.
Poseu-los en un recipient amb aigua i una mica de sal durant 5 minuts.
Escorreu-les be i les cobriu amb vinagre blanc durant uns 30 minuts.
Torneu-les a escórrer i les cobriu amb oli.
Mentre piqueu menudes les fulles de julivert i barregeu-les amb el puré. Reserveu.
Netegeu i piqueu el pebrot vermell, saltegeu-lo amb l'all picat i un pessic de sal durant uns minuts. Reserveu.
Poseu plans els filets de sardina, col·loqueu una cullerada del pebrot saltat, enrotlleu, subjecteu amb un escuradents i poseu en un plat de servir sobre una cullerada del puré de patata amb julivert.
NOTA: Per elaborar el puré es poden bullir un parell de patates amb pell durant uns 20 minuts (segons mida), deixar temperar, pelar i aixafar amb una forquilla afegint una mica de llet, mantega i sal, fins que quedi ben fi.
** c / s = cullerada sopera
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.
Blog de cuina de la dolorss
Però queden estupendes també marinades, com si es tractessin d'uns seitons.
Ingredients per a 4 persones:
8 sardines grosses
200 cc. de vinagre blanc
2 pebrot vermells escalivats (aquí)
2 grans d'all
8 c / s de puré de patata
Unes branques de julivert, sal
Oli d'oliva verge extra
Netegeu les sardines i treure els filets.
Poseu-los en un recipient amb aigua i una mica de sal durant 5 minuts.
Escorreu-les be i les cobriu amb vinagre blanc durant uns 30 minuts.
Torneu-les a escórrer i les cobriu amb oli.
Mentre piqueu menudes les fulles de julivert i barregeu-les amb el puré. Reserveu.
Netegeu i piqueu el pebrot vermell, saltegeu-lo amb l'all picat i un pessic de sal durant uns minuts. Reserveu.
Poseu plans els filets de sardina, col·loqueu una cullerada del pebrot saltat, enrotlleu, subjecteu amb un escuradents i poseu en un plat de servir sobre una cullerada del puré de patata amb julivert.
NOTA: Per elaborar el puré es poden bullir un parell de patates amb pell durant uns 20 minuts (segons mida), deixar temperar, pelar i aixafar amb una forquilla afegint una mica de llet, mantega i sal, fins que quedi ben fi.
** c / s = cullerada sopera
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.
Blog de cuina de la dolorss