CUINA

Pinxo de sardines marinades amb pebrots rostits sobre puré de patata verd

La recepta de la blocaire gastronòmica Dolors Mateu

per Dolors Mateu, 8 de novembre de 2018 a les 19:10 |
Pinxo de sardines amb puré de patata verd | Dolors Mateu
A casa agraden les sardines grosses, aporten  greixos saludables, qualsevol cocció els queda bé i surten saboroses, tant si són al forn, com a la planxa.

Però queden estupendes també marinades, com si es tractessin d'uns seitons.


Ingredients per a 4 persones:

8 sardines grosses

200 cc. de vinagre blanc

2 pebrot vermells escalivats (aquí) 


2 grans d'all

8 c / s de puré de patata

Unes branques de julivert, sal

Oli d'oliva verge extra


Netegeu les sardines i treure els filets.

Poseu-los en un recipient amb aigua i una mica de sal durant 5 minuts.

Escorreu-les be  i les cobriu amb vinagre blanc durant uns 30 minuts.

Torneu-les a escórrer  i les cobriu amb oli.

Mentre piqueu menudes les fulles de julivert i barregeu-les amb el puré. Reserveu.

Netegeu i piqueu el pebrot vermell, saltegeu-lo amb l'all picat i un pessic de sal durant uns minuts. Reserveu.

Poseu plans els filets de sardina, col·loqueu una cullerada del pebrot saltat, enrotlleu, subjecteu amb un escuradents i poseu en un plat de servir sobre una cullerada del puré de patata amb julivert.

 

NOTA:  Per elaborar el puré es poden bullir un parell de patates amb pell durant uns 20 minuts (segons mida), deixar temperar, pelar i aixafar amb una forquilla afegint una mica de llet, mantega i sal, fins que quedi ben fi.

** c / s = cullerada sopera

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.



Blog de cuina de la dolorss

 

Arxivat a:
Cuina, pinxo, recepta, puré, sardines
Participació