CCOO estima en més del 70% el seguiment de la vaga a Vall Companys i del 100% a Lleida

La companyia parla d'entorn d'un 10% en algunes empreses però reconeix que a la capital del Segrià ha estat elevat pel fet que el sindicat hagi tallat l'accés

Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:44h
Imatge de treballadors fent vaga
Imatge de treballadors fent vaga | ACN
CCOO qualifica d'"èxit" la vaga de 24 hores convocada a Vall Companys per exigir que incorpori a la plantilla els més de 2.000 "falsos autònoms" que treballen per a les empreses del sector carni del grup a través de cooperatives de treball associat, uns 180 a Lleida. CCOO estima en més del 70% el seguiment de l'aturada arreu de l'Estat i, en el cas del centre de treball de Lleida, que inclou Avidel (antiga Milsa) i Serese, l'eleva fins al 100% i assegura que "ha paralitzat la cadena de producció a l'escorxador de pollastres".

Des de la companyia situen el seguiment entorn del 10% en algunes de les empreses del grup tot i que reconeixen que a Lleida ha estat elevat pel fet que el sindicat hagi tallat l'accés a l'empresa. CCOO també ha anunciat que iniciarà converses amb grans superfícies per instar-les a no tenir als seus lineals de compra "carns tacades de frau i explotació laboral" subministrades per firmes com ara Vall Companys.

El responsable sectorial estatal de la Industria Alimentaria de CCOO, Vicente Canet, ha quantificat en més del 70% el seguiment de la vaga convocada aquest dimarts pels sindicat a les sis empreses que el grup carni Vall Companys té a Catalunya, Aragó i Castella-la Manxa.

Tot i això, en centres de treball com el de Lleida, on s'ubiquen Avidel i les oficines de Serese, el sindicat estima en el 100% el seguiment i assegura que "s'ha paralitzat la cadena de producció i no s'ha matat ni un sol pollastre", segons ha assenyalat Josep Anton Gómez, responsable d'Indústria de CCOO de les Terres de Lleida.

Des de Vall Companys han reconegut que la vaga ha tingut un seguiment important a Lleida, cosa que atribueixen al fet que CCOO hagi tallat l'accés a les instal·lacions d'Avidel i Serese, però, en canvi, asseguren que només ha estat del 10% a Cinco Villas i inferior a empreses com ara Frimancha i Frivall.