El Museu de Lleida prepara un llibre de l'operació del trasllat de l'art de Sixena

Les fotografies aniran acompanyades d'un relat que recull les "vivències" dels treballadors i es presentarà el dia 11 de desembre

Imatge de l'operatiu policial
Imatge de l'operatiu policial | Àlvar Llobet
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:05h
El Museu de Lleida està ultimant un llibre gràfic que comptarà amb un centenar de fotografies inèdites de l'operatiu policial i judicial per traslladar les peces de Sixena a l'Aragó l'11 de desembre de 2017.

Fonts del Museu han explicat que aquell dia es va contractar els serveis del fotògraf Jordi V. Pou per recollir gràficament tot el que havia de passar i que amb el pas del temps han cregut oportú fer un llibre de tot aquest material afegint-hi textos amb "un relat fet amb les vivències dels mateixos treballadors". Per això s'ha parlat amb tot el personal del museu que expliquen obertament "tot el que van sentir en uns moments molt durs".

El llibre, que l'edita Pagès Editors, es presentarà l'aniversari del trasllat, el proper 11 de desembre, quan també es farà públic un vídeo inèdit de tot l'operatiu gravat des de dins.
Ha calgut que passi un any de l'operatiu policial de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida perquè es puguin fer públiques les imatges inèdites d'aquell dispositiu vist des de dins del mateix edifici.

Fins ara, tot el record gràfic d'aquella jornada està recollit des de l'exterior de l'edifici, i és el que van captar els mitjans de comunicació durant les 10 hores que va durar l'operatiu fins que van marxar les peces d'art cap a Vilanova de Sixena.

Fonts del Museu de Lleida han assegurat que si no ho han fet fins ara és per evitar "possibles problemes judicials'' però defensen que tenen ''tot el dret d'explicar el que va passar a dins" de l'edifici aquell dia.