Inicien una vaga a Vall Companys per denunciar la subcontractació que fa l'empresa

El sindicat reclama que s'incorporin en plantilla uns 2.500 "falsos autònoms" que treballen a través de cooperatives de treball associat

Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:10h
Imatge de Vall Companys, al polígon El Segre
Imatge de Vall Companys, al polígon El Segre | Àlvar Llobet
CCOO d'Indústria ha convocat per aquest dimarts una jornada de vaga a les sis empreses que el grup carni Vall Companys té a Catalunya, Aragó i Castella-la Manxa per denunciar "l'incompliment reiterat per part del grup de la resolució de la Inspecció de Treball per incorporar a la seva plantilla els 2.500 falsos autònoms que treballen a les seves empreses a través de falses cooperatives de treball associat".

A Catalunya, la vaga afecta el centre de treball d'Avidel (antiga Milsa) i les oficines de Serese, ambdós a la ciutat de Lleida. A l'escorxador d'Avidel, la vaga començarà aquest dilluns a les 19 hores, coincidint amb l'inici del torn de nit. La UGT s'ha desmarcat de la vaga a l'espera de les negociacions iniciades en el marc de la taula de diàleg entre Ministeri de Treball, patronals i sindicats per buscar solucions a la subcontractació en el sector carni.

Amb la convocatòria de la vaga d'aquest dimarts, CCOO pretén exigir al grup Vall Companys que acati el requeriment de la Inspecció de Treball i incorpori "immediatament" a la plantilla d'alguna de les seves empreses del sector carni els treballadors que presten servei a aquestes però que ho fan com a "falsos autònoms" a través de cooperatives de treball "fictícies" i, per tant, puguin beneficiar-se de totes les condicions laborals que els pertocarien pel fet de cotitzar al règim general de la Seguretat Social.

CCOO considera "frau i explotació laboral" l'actuació de l'empresa en relació amb els treballadors afectats, uns 2.500 entre les empreses que el grup té a Catalunya, Aragó i Castella-la Manxa.