Lleida estrena la recollida de residus porta a porta

La prova pilot afecta uns 1.400 domicilis i prop de 3.000 veïns, que a partir d'ara hauran de deixar les deixalles triades davant de casa

Una dona fent el porta a porta
Una dona fent el porta a porta | Paeria Lleida
Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:36h
Lleida inicia aquest dilluns la recollida selectiva de residus porta a porta a la ciutat amb una prova pilot que es posa en marxa a Ciutat Jardí i Vila Montcada.

Amb aquest nou sistema els veïns d'aquests barris hauran de deixar els residus triats davant de la porta de casa i, per tant, ja no podran dipositar-los en contenidors (exceptuant el vidre). Les diferents fraccions de deixalles tenen uns dies i hores de recollida establerts per facilitar la tasca dels serveis municipals.

En concret, entre les 20 i les 22 hores dels dilluns, dimecres i divendres (inclosos els dies festius). El nou sistema de recollida afecta uns 1.400 domicilis i un total de 2.972 habitants de Ciutat Jardí i Vila Montcada. La prova pilot s'estendrà més endavant a una part de Balàfia i Pardinyes, Centre Històric i a una zona de l'Horta.

L'Ajuntament de Lleida destaca que uns dels principals avantatges de la implementació d'aquest nou sistema de recollida de residus és que desapareixen la majoria dels contenidors d'aquests barris i s'incrementarà el reciclatge i la recuperació de residus a la ciutat.

A la vegada, considera que serà més còmode per als veïns perquè poden dipositar els residus a la porta de casa (excepte les ampolles i els envasos de vidre que seguiran en contenidors); permetrà millora l'aspecte i la neteja dels carrers i places, i reduirà els sorolls i les molèsties perquè hi haurà menys vehicles de recollida al carrer.