Els comuns denuncien la vinculació de l'empresa promotora de Torre Salses amb paradisos fiscals

Les formacions demanen la immediata rescissió del Conveni urbanístic entre la Paeria i Eurofund Parc Lleida SL

Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:19h
Jaume Moya i Sergi Talamonte, aquest dilluns en roda de premsa
Jaume Moya i Sergi Talamonte, aquest dilluns en roda de premsa | Comú de Lleida
El grup municipal del Comú de Lleida, juntament amb En Comú Podem, ha denunciat la vinculació de l'empresa promotora del macro centre comercial de Torre Salses amb un entramat de societats de les Illes Verges Britàniques, considerat oficialment com paradís fiscal a Europa i Espanya.

La formació assegura que, tal com queda reflectit al BOE, l'empresa Eurofund Parc Lleida SL té com accionista únic i propietària l'empresa Eurofund Investments Luxembourg SARL (domiciliada a Luxemburg, com indica el certificat del Registre de Commerce et des Societés, document adjunt) i és propietat de Pallister Holdings Limited, domiciliada a les Illes Verges Britàniques.

En aquest sentit, el Comú recorda que el passat 30 d'octubre el paer en cap va afirmar que l'empresa promotora de Torre Salses era espanyola, desvinculant-la de qualsevol relació amb paradisos fiscals. Per la documentació que el Comú de Lleida ha aportat queda clar l'entramat societari que acredita que l'alcalde ha faltat a la veritat.

La confirmació de la vinculació directa amb paradisos fiscals de l'empresa que té previst signar un conveni d'actuació Urbanística amb la Paeria "suposa una greu violació de l'acord de Ple Municipal arran de l'aprovació al ple de juliol de la moció promoguda per Oxfam Intermon. Per aquest motiu El Comú de Lleida exigim la immediata rescissió de tots els acords Urbanístics de l'Ajuntament de Lleida amb Eurofund Parc Lleida SL", segons el grup.