Instal·len al Solsonès el tercer salt en corda elàstica més alt del món

Des de les 7 del matí a les 7 de la tarda d'aquest dilluns

Ramon Estany
04 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:21h

Després de superar uns llargs tràmits burocràtics, aquest dilluns es podrà veure finalment enllestida la part més complicada del projecte de salt amb corda elàstica a la llosa del Cavall.

Unes grues de gran tonatge muntaran damunt la presa de l'embassament del Solsonès l'estructura mecànica que conforma la plataforma des d'on es llençaran els saltadors.
Aquests treballs suposaran tallar la carretera de la Llosa del Cavall des de les 7 del matí fins a les 7 de la tarda.

L'accés a la carretera es tallarà al punt quilomètric 1 de la C-462 (rotonda d'encreuament amb la C-462z i al punt quilomètric 21 (encreuament amb la LV-4241). En aquests dos punt la carretera estarà tallada amb tanques metàl·liques i vigilades per personal de seguretat i només es permetrà la circulació als veïns de la zona, prèvia identificació i sempre que no hagin de passar per la zona de les obres, que tindrà un segon cordó de seguretat.

A l'entrada del túnel de la presa, venint de Solsona (pk 12,5) i a l'entrada del túnel venint de Sant Llorenç de Morunys (pk 14) la carretera estarà tallada amb tanques metàl·liques i vigilant de seguretat. El pas entre aquests dos punt estarà totalment prohibit a qualsevol persona aliena a la obra.

L'empresa solsonina Quesaltilaiaia, partint d'una idea nascuda fa prop de 25 anys, projecta habilitar una plataforma adossada a la presa de la Llosa del Cavall, per fer salt amb corda elàstica, conegut per  bungee jumping, consistent  a llançar-se al buit lligat a una corda elàstica pels turmells.

La particularitat d'aquest equipament és que serà el tercer més alt del món des d'una presa (la Llosa del Cavall té una alçada de 122 metres) després de Suissa (220 metres) i Romania (160 metres).