Lleida commemora el 81è aniversari del bombardeig al Liceu Escolar amb la presència de cinc supervivents

Un acte amb lectures, ofrena floral i música recorda un any més un dels fets més tràgics de la capital del Segrià

Imatge dels cinc supervivents amb l'alcalde de Lleida
Imatge dels cinc supervivents amb l'alcalde de Lleida | ACN
Redacció
03 de novembre del 2018
Actualitzat a les 0:48h
La ciutat de Lleida ha recordat aquest divendres el 81è aniversari del bombardeig al Liceu Escolar, que va tenir lloc el 2 de novembre del 1937 i en el qual van morir 48 alumnes i diversos professors.

Durant l'acte, en què han participat cinc supervivents i familiars de les víctimes, a més de representants municipals i ciutadania en general, s'ha dut a terme la tradicional una ofrena floral a l'escultura "Memòria, Dignitat i Vida", situada davant el lloc on hi havia el Liceu, a l'avinguda de Blondel de Lleida, per recordar un dels fets més tràgics viscuts a la capital del Segrià.

L'acte ha comptat amb la lectura d'un text per part de dues alumnes de 2n i 4 d'ESO de l'Institut Ronda guanyadores de la darrera edició del premi "Josep Pernau" de periodisme i amb la música de la coral formada per 40 persones jubilades del Curs dels Itineraris Musicals de la Universitat de Lleida, que han interpretat El cant dels ocells i L'himne de l'alegria.

L'acte institucional, que serveix per retre homenatge a les víctimes i als supervivents, ha comptat amb la presència d'exalumnes del centre i familiars de persones que hi van perdre la vida fa 81 anys. Alguns dels supervivents són el Ramon Ortín, de 92 anys; el Josep Clapés, de 93 i el Francesc Bataller, de 92 anys.