La fiscalia demana fins a 34 anys d'internament psiquiàtric per l'acusat del crim d'Alfarràs

L'acusació particular sol·licita 40 anys de presó i la defensa un màxim de 6 anys en un centre no penitenciari

Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:13h
Imatge del bloc on es va produir l'assassinat
Imatge del bloc on es va produir l'assassinat | ACN
La fiscalia sol·licita que s'imposi a l'acusat del crim d'Alfarràs (Segrià) un màxim de 34 anys d'internament psiquiàtric "en un centre adequat per la seva esquizofrènia paranoide". L'acusació particular, en canvi, demana que se li imposin 39 anys i 11 mesos de presó i la defensa que s'absolgui l'acusat i que se l'ingressi un màxim de sis anys en un centre psiquiàtric no penitenciari per tractar la seva patologia.

L'Audiència de Lleida jutjarà a partir del 12 de novembre Josep S. G., de llavors 36 anys, acusat d'haver matat a ganivetades, el 19 de maig de 2016, un home de 56 anys, i haver ferit la seva filla de 33, en el domicili on pare i filla residien a Alfarràs. Segons el ministeri públic, l'acusat comprava setmanalment drogues al pis del pare i filla i aquell 19 de maig va anar a casa de les víctimes perquè pensava que l'estaven enganyant tant en la quantitat com en la qualitat de la droga que li venien.

El ministeri públic demana que se li imposin a l'acusat un màxim de 25 anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari per un delicte d'assassinat amb acarnissament i 9 anys més per un delicte de temptativa d'homicidi. També cinc anys de llibertat vigilada després de l'internament, en què no es pugui acostar a menys de 200 metres de la dona, i la prohibició de tenir o dur armes durant un màxim de 10 anys . A més, demana que indemnitzi la dona amb 161.560 euros. En concret, 80.000 per la mort del seu pare, 14.560 per les lesions patides per ella i 67.000 euros per les seqüeles.

L'acusació particular, en canvi, considera els fets un delicte d'assassinat i un d'intent d'assassinat. Demana pel primer 25 anys de presó i 14 anys i 11 mesos de presó pel segon. A més, sol·licita que se li prohibeixi viure a Alfarràs ni acostar-se la dona durant 10 anys quan surti de la presó a menys de 300 metres i que la indemnitzi amb 162.633,03 euros. Concretament, 70.966 per la mort del seu pare i 91.667,03 per les lesions i seqüeles causades a ella.

Finalment, la defensa considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi i d'un de lesions i demana l'absolució de l'acusat tenint en compte l'eximent completa d'anomalia o alteració psíquica. Sol·licita que se l'ingressi durant un màxim de sis anys en un centre psiquiàtric no penitenciari per tractar la seva esquizofrènia paranoide.