La Torre de Capdella reprova Felip VI i reclama abolir la monarquia

La declaració validada al ple, promoguda per la CUP, rep el suport de tots els partits amb representació al consistori, inclòs el PSC

El rei Felip VI i la princesa Elionor
El rei Felip VI i la princesa Elionor | Europa Press
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:03h
L'Ajuntament de la Torre de Capdella també s'ha posicionat respecte de la monarquia. En sessió plenària, aquest dilluns ha aprovat per unanimitat -amb els vots favorables del PSC, PDECat i la CUP- la declaració institucional promoguda pels anticapitalistes on es demana la reprovació de Felip VI. El de la Vall Fosca és el primer municipi pallarès que rebutja el monarca espanyol.
 
L’escrit anuncia quin és el posicionament polític de la majoria del consistori, seguint la línia de la reprovació que també va aprovar el Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona respecte del rei espanyol Felip VI. Recordem que la Moncloa va portar al Tribunal Constitucional el text aprovat al Parlament. El municipi pallarès, governat pels socialistes, ja es va desmarcar del partit l’any passat en cedir locals per al referèndum de l’1 d’octubre.

En aquesta declaració, l'Ajuntament també reprova "els actes repressius" contra part de la ciutadania i els efectes del 155, la "violència exercida sobre els presos catalans" i l'amenaça de la il·legalització dels partits polítics catalans com a conseqüència del paper de l'Estat en la causa de l'1-O. També referma el "compromís amb els valors republicans" i aposta per "l'evolució d'una institució caduca i antidemocràtica" com és la monarquia.