Arxivada una denúncia contra un club de «xou girls» de Lleida que es publicitava amb una col·legiala

El Ministeri Públic considera que no incita a la comissió d'un delicte concret

Imatge del cartell de la polèmica
Imatge del cartell de la polèmica | CGT
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:52h
La Fiscalia Provincial de Lleida ha arxivat la denúncia de Dones de Lleida contra la publicitat d'un club de "xou girls" als Alamús (Segrià) que promocionava el local amb la imatge d'una noia vestida de col·legiala i la llegenda "Vuelta al cole".

Dones de Lleida ho va denunciar per presumpta incitació a actes de pederàstia i a la prostitució infantil, encara que l'informe d'arxiu de la denúncia, en el qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que la publicitat denunciada no incita a la comissió d'un delicte concret, sense perjudici del rebuig que produeix i del fet que obeeix a un concepte absolutament degradant i cosificat de la dona.

"És obvi el contingut sexual de l'anunci, però no per això conté una incitació real, directa, expressa i evident a mantenir relacions sexuals amb menors", assenyala la Fiscalia, que apunta també que la dona de la imatge que apareix en el cartell anunciador no és una menor d'edat, encara que la indumentària s'assembli en alguns aspectes a la d'una jove en edat escolar.

"A partir d'aquí les interpretacions són lliures i poden ser diferents en funció de qui observi el cartell, però les interpretacions no poden equiparar-se amb la incitació directa a la comissió d'un delicte concret", afirma.

El cartell publicitari denunciat, segons la Fiscalia, "no insta els seus possibles lectors o destinataris a mantenir relacions sexuals amb menors de setze anys".

Sobre el cartell, en el qual apareix una jove amb faldilla de quadres, la Fiscalia assenyala que "la imatge és absolutament desencertada i ofereix una visió degradant de la dona, amb un missatge que respon al tipus de negoci que publicita, però que no es concreta en una incitació a la comissió d'un concret delicte".