Premis

La Baula de Lleida reconeix l'advocat Àlex de Sàrraga amb el premi a la lluita antifeixista

També s'ha fet un reconeixement a l'Associació Catalana pels Drets Civils i a Gernika Batzordea

per Redacció , 31 d'octubre de 2018 a les 08:50 |
Àlex de Sàrraga rebent el premi | La Baula
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ateneu Cooperatiu la Baula de Lleida ha celebrat la primera edició del "Premi 2N a la lluita antifeixista i per les llibertats" on s'ha fet un reconeixement a l'Associació Catalana pels Drets Civils en la categoria nacional i a l'associació Gernika Batzordea del País Basc en la categoria internacional.

Així mateix, també s'ha reconegut en la categoria del premi honorífic a l'advocat lleidatà, Àlex de Sárraga, que va iniciar la seva carrera professional representant als treballadors acomiadats per participar en les reivindicacions polítiques, socials i laborals durant el franquisme. La Baula ha convocat aquests premis davant "l'augment del feixisme i del blanquejament que aquest rep part d'alguns mitjans de comunicació i administracions i davant tota la tasca que encara falta per fer en la recuperació de la memòria històrica"


L'ACDC és una associació creada al 2017 i el jurat del premi ha valorat especialment la seva lluita pels drets civils i polítics, en un context on aquests estan en un "evident retrocés", així com també el fet que aquesta sigui actualment la principal entitat de recolzament als represaliats polítics catalans. El premi també vol ser una distinció als "presoners i exiliats polítics de la Catalunya contemporània".

Respecte a l'associació Gernika Batzordea, és una entitat dedicada a mantenir la memòria històrica d'un dels episodis més tràgics per al País Basc a la Guerra Civil, el bombardeig de Gernika. El jurat ha volgut distingir la seva tasca en la recuperació de la memòria històrica i ha fet un paral·lelisme amb el que va passar a Lleida quan va ser bombardejada per les forces feixistes.

 

Participació