Detingut l'expresident de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies

Segons informa La República, el cos de seguretat espanyol realitza escorcolls i detencions en una acció que forma part de l'operació Soule

Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:19h
Andreu Subies, expresident de la FCF
Andreu Subies, expresident de la FCF | Arxiu
La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid l'expresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i actual vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), el lleidatà Andreu Subies.

Agents de l'institut armat està portant a terme aquest dimarts sis escorcolls per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, entre els quals la seu de la FCF i de la Mutualitat Catalana de Futbolistes. També ha estat detingut l'exdirectiu de la FCF Josep Contreras. L'operació es porta a terme en el marc d'una peça separada del cas 'Soule' de presumpta corrupció a la RFEF, per la qual es va detenir el president d'aquesta entitat, Ángel María Villar, el juliol del 2017. L'operació està en marxa i es porta a terme per delictes econòmics.

Andreu Subies va ser president de la Federació Catalana de Futbol entre els anys 2011 i 2018 i actualment és vicepresident econòmic de l'espanyola, sota la presidència de Luis Rubiales. Està previst que els dos detinguts, Subies i Pedraz, passin a disposició judicial aquest dimecres a primera hora del matí.

Segons fonts de la FCF, a dins de la seu al carrer Sicília de Barcelona hi ha entre cinc i sis persones, formades per agents de paisà i el secretari judicial. Se'ls està requerint informació de contractes i arxius informàtics relacionats amb temes econòmics. En concret, s'han buscat contractes d'obres i de campanyes publicitàries o de conscienciació. L'escorcoll s'ha centrat en les àrees de Presidència i Comptabilitat. Dins de la seu del carrer Sicília no hi ha cap dels dos detinguts i l'actual president de la FCF, Joan Soteras, no està present en els escorcolls.

En un comunicat, la Federació Catalana de Futbol ha assegurat que ha donat "tot tipus de facilitats" i que l'activitat federativa es reprendrà amb normalitat un cop "s'hagi entregat tota la documentació".