El Govern crea 30 places a Lleida per acollir infants i joves migrants sense referents familiars

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies disposa de set serveis d'aquestes característiques arreu del territori

Dos menors en un centre d'atenció
Dos menors en un centre d'atenció | Arxiu ND
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:38h
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert a la demarcació de Lleida un centre d'emergència per acollir i atendre infants i joves migrants sense referents familiars. El nou servei disposa d'un total de 30 places i se suma als sis de les mateixes característiques que ja existeixen a d'altres punts del territori català.

En aquest servei, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència ofereix als infants i joves migrants sense referents familiars una primera atenció. Així, s'identifica als joves i se'ls ofereix assistència jurídica, atenció psicològica, se'ls fa el primer reconeixement mèdic i s'inicien els contactes amb la família, si s'escau. Els centres d'emergència disposen d'un equip format per diversos professionals: metges, infermers, psicòlegs, juristes, traductors, intèrprets, i educadors i integradors socials.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha creat més de 2.200 places específiques per atendre l'arribada d'infants i joves migrants sense referents familiars. Actualment el sistema de protecció atén i tutela uns 2.800 infants i adolescents estrangers sense referents familiars. A la demarcació de Lleida, hi ha 290 places específiques per acollir i atendre aquests joves.