La pressió mediàtica no frena l’èxit de la Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer

Unes 6.000 persones han visitat el certamen durant tot el cap de setmana

Imatge d'una de les conferències celebrades durant la fira
Imatge d'una de les conferències celebrades durant la fira | Fira Alimentació
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:59h
La Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer ha tancat les seves portes d’un cap de setmana d’èxit, manifestant el seu rebuig als intents de censura que ha patit al llarg d’aquest últims dies. Unes 6.000 persones han visitat el certamen durant tot el cap de setmana.

Pablo Campra, Máximo Sandín, Rocío Lapuente, Txumari Alfaro, Josep Pàmies i els germans Josh i Adam Bigelsen, han parlat sobre “Alimentació i Salut: nous escenaris pel segle XXI” en una taula rodona que ha omplert la sala de conferències.

Malgrat la pressió mediàtica i les polèmiques dels darrers dies arran del cas de Josep Pàmies i les multes que li han imposat per organitzar una conferència sobre l'autisme, l’afluència del públic no s’ha vist afectada i les xifres d’assistència s’han mantingut en la línia dels últims anys. Cal destacar la complexitat d’un cap de setmana en el que coincidien altres activitats com la Fira Ecoviure de Manresa i la Fira d’Economia Solidaria. A partir de les 18h les portes s’han obert i el públic ha pogut entrar de manera gratuïta al recinte firal per fer un tomb al Mercat de la Terra i assistir al tram final d’algunes de les conferències.

Entre les conferències més destacades hi ha hagut la del doctor en ciències químiques, Pablo Campra, que ha presentat alguns resultats dels seu treball d’investigació sobre el poder anti-cancerigen del gaspatxo, que ha omplert l’aforament de la sala.

També han tingut un gran èxit les explicacions de Teresa Morera, que després de 15 anys treballant en una farmàcia ha trencat el seu silencia a la Fira sobre els efectes secundaris d’alguns dels medicaments que es recepten. El certamen també ha reflexionat sobre alguns aspectes com la necessitat i la seguretat dels transgènics o l’ús medicinal del cànnabis.