Joan Ubach no optarà a la reelecció com alcalde de Tremp

Ubach abandonarà la política al finalitzar l’actual legislatura "per motius de salut i personals"

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, al seu despatx durant una entrevista
L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, al seu despatx durant una entrevista | Darío Albert
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:02h
L’alcalde de Tremp, Joan Ubach (PDECat), no optarà a la reelecció com a primer edil en les properes eleccions municipals. La decisió ja fa setmanes que la té presa i ve motivada, segons ha confirmat el mateix Ubach a Pallars Digital, "per motius de salut i personals”. El batlle de Tremp farà pública la seva renúncia aquesta nit en el transcurs de l’assemblea local que el PDECat celebrarà per escollir el candidat que el substituirà com alcaldable a la capital del Pallars Jussà, on s’espera que doni més detalls.

La formació ha anunciat aquesta setmana que concorrerà a les eleccions municipals del maig de l’any que ve sota la marca de Junts per Catalunya i amb el nom de Junts per Tremp. Ho fa, segons fonts del mateix partit, per formar un equip de persones que també integri "independents de diferents sectors" de la població "amb ganes de treballar pel municipi i per assolir la república catalana”, tal com han afirmat. La segona tinent d’alcalde i número 2 a la llista del PDECat, Anna Ritz, es postula com la successora d’Ubach com alcaldable.

Qui encara no s’ha pronunciat sobre qui serà el seu candidat a les eleccions municipals del mes de maig és el grup de Compromís per Tremp, partit capitanejat per l’històric socialista Víctor Orrit, actualment a l’oposició amb cinc regidors, els mateixos que el PDECat. El principal dubte, hores d’ara, és si la llista l’encapçalarà novament Orrit o aquest cedirà finalment el lideratge del partit a l’actual número 2, Sílvia Romero.

De la seva banda, Esquerra Republicana, grup que actualment i juntament amb el PDECat forma part de l’equip de govern municipal i que compta amb tres regidors al consistori, optarà amb tota probabilitat per Maria Pilar Cases, qui ja va encapçalar la llista dels republicans l’any 2015. ERC Tremp celebrarà les primàries a finals del mes de novembre i tot sembla indicar que no es presentarà cap més candidatura que la de Cases.

El Partit Popular, formació que no ha obtingut representació al consistori en els darrers dos comicis municipals, no ha pres cap decisió ferma i no anunciarà el seu candidat, si el presenta, fins d’aquí a unes setmanes.