El Govern d'Aragó interposa una demanda per sol·licitar la devolució d'una taula del monestir de Sixena

L'obra està dipositada judicialment al Museu de Saragossa després que les forces de seguretat de l'Estat la interceptessin en una casa de subhastes de Barcelona

Redacció
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 0:22h
El Govern d'Aragó ha interposat una demanda al Jutjat d'Instrucció 1 d'Osca en la qual sol·licita que la taula Presentació de Jesús en el Temple torni al Reial monestir de Santa María de Sixena (Osca).

La demanda, interposada aquest dilluns, ha estat admesa a tràmit i repartida al mateix jutjat.

Aquesta peça, que va sortir del Reial monestir després del 1923, quan va ser declarat Bé d'Interès Cultural, està dipositada judicialment al Museu de Saragossa, després que les forces de seguretat de l'Estat la interceptessin en una casa de subhastes de Barcelona, ha informat l'Executiu aragonès en una nota de premsa.

Referent a això, la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez, s'ha mostrat confiada que la Justícia resolgui a favor de les pretensions aragoneses i aquesta tornada es produeixi tan aviat com sigui possible.

"Confiem en l'Estat de Dret i, igual que els tribunals han considerat que les 97 peces que estaven al MNAC i al Museu de Lleida havien de retornar a la seva llar, passi el mateix en aquest cas", ha manifestat.

Així mateix, la consellera espera que l'Audiència Provincial d'Osca resolgui de forma definitiva l'execució de la sentència perquè les pintures murals també puguin retornar al Monestir "més aviat que tard".